Zemanova manželka: Zesměšňovat mého zraněného muže kvůli alkoholu, to je moc

07.11.2013 7:01

Je to již týden, co prezident Miloš Zeman utrpěl zranění kolene. Od té doby se zemí šíří nejrůznější fámy a spekulace o jeho úraze, které se nyní rozhodla uvést na pravou míru jeho manželka. V rozhovorech, poskytnutých MF Dnes a deníku Blesk, se vyjádřila i k tvrzením o prezidentově údajném alkoholismu.

Zemanova manželka: Zesměšňovat mého zraněného muže kvůli alkoholu, to je moc
Foto: Hans Štembera
Popisek: První dáma ČR Ivana Zemanová

Nejvážnějším zraněním prezidenta je prý navzdory všem spekulacím zlomená kůstka v pravé noze, která mu způsobuje bolesti. Proto prezident zůstává na vozíčku, ačkoliv už se prý snaží chodit o berlích. Rozhodně však první dáma odmítá slova ředitele motolské nemocnice, že je prezident značně psychicky vyčerpán. „Řekla bych, že je na tom psychicky lépe než před úrazem,“ myslí si. Extrémní pracovní nasazení, jemuž jsou problémy také přičítány, je podle Zemanové pro jejího manžela standardem.

První dáma je však smutná z jiných fám, které spojují prezidentův úraz s alkoholem. Zesměšňování zraněného člověka jí prý připadá jako rouhání. „A používat nepodložené lži o alkoholovém opojení a zesměšňovat ho v televizním pořadu, to už je vážně trochu moc,“ uvedla pro MF Dnes. Podle Zemanové už zmizela i elementární úcta k hlavě státu.

Tyto fámy podle první dámy započaly již nešťastným výstupem u korunovačních klenotů. Prezidentovi prý tehdy skutečně nebylo dobře, dokonce jej prý ráno přemlouvala, aby svůj program zrušil. Hrad však prezidentovy problémy bagatelizoval jako „virózu“, která se posléze stala oblíbeným terčem vtipů.

Vztah prezidenta k alkoholu je prý démonizován. „Manžel nikdy neholdoval alkoholu víc, než je běžné. Jen to neskrýval, nestyděl se za to a veřejně o tom i hovořil,“ vysvětlila. Tato upřímnost prý není obvyklá, ale odpovídá Zemanově povaze. Jeho protivníci toho však opakovaně zneužívají.

V rozhovoru, který vyšel v deníku Blesk, navíc prozradila, že prezident má kvůli svému diabetu nařízenou dietu, v jejímž rámci požívání alkoholu omezil. Místo oblíbeného vína si prý nyní dopřává spíše vinný střik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…