Zemanovci budou podporovat sport. Dohodli se na spolupráci s Dobešem

22.08.2013 19:30

Výhradně sportovním programem a řadou známých osobností ze světa sportu let současných i minulých chce voliče v nadcházejícím hlasování oslovit hnutí Pro sport a zdraví někdejšího ministra školství Josefa Dobeše. Cílem kampaně, která pravděpodobně vyjde na několik milionů korun, bude překročení pětiprocentní hranice nutné pro vstup do Poslanecké sněmovny. Hnutí chce navázat spolupráci se Stranou práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Zemanovci budou podporovat sport. Dohodli se na spolupráci s Dobešem
Foto: SPOZ
Popisek: Předseda Hnutí pro sport a zdraví Josef Dobeš a šéf SPOZ Zdeněk Štengl

"Já věřím, že některá jména jsou taková, že budou nejsilnější v regionech ze jmen, nejsou zprofanovaná, jsou uznávaná," řekl v rozhovoru s ČTK Dobeš, jehož hnutí se bude o přízeň voličů ucházet ve všech 14 krajích. Mezi osobnostmi jmenuje například hokejisty Roberta Kyselu a Jana Čalouna, boxera Lukáše Konečného, plavkyni Simonu Baumrtovou, cyklistu Ondřeje Sosenku, gymnastku Věru Černou nebo sjezdařku Olgu Charvátovou.

Partnerství SPOZ s hnutím Pro sport a zdraví bylo přirozeným krokem

Definitivní podoba kandidátních listin bude známa 2. září, poté, co ji schválí grémium hnutí. V týdnu předtím budou o kandidátkách jednat kraje. Dobeš by měl kandidovat ve středních Čechách.

Hnutí Pro sport a zdraví nachází se zemanovci společné téma v oblasti podpory sportu a tělesné výchovy u dětí.  „Jednání o partnerství s hnutím Pro sport a zdraví bylo proto přirozeným krokem," vysvětlil Zdeněk Štengl, předseda Strany práv občanů - zemanovci.

Sportovní osobnosti by se mohly objevit na kandidátkách zemanovců

Předsedové obou politických formací, Zdeněk Štengl a Josef Dobeš, spolu se svými týmy v současné době jednají o možnostech a formách vzájemné spolupráce.

Zástupci hnutí ve čtvrtek jednali o spolupráci se zemanovci. "Jednáme i o vstupu významných sportovních osobností na kandidátku, která je u zemanovců otevřená i nestraníkům," uvedl v zaslaném prohlášení Dobeš.

Nějaký ten milion sežene Dobeš od drobných sponzorů

Na kampaň se strana podle exministra bude snažit sehnat "nějaký milion", především od středních a drobných sponzorů, kteří už nyní podporují sport v regionech. Kvůli omezeným finančním prostředkům prý není možné čekat, že by strana investovala do billboardů. "My ji pojmeme netradičně, více přes sociální sítě a budeme ji mít postavenou na osobnostech," říká o tom, jak si kampaň představuje.

Program hnutí má tři hlavní body související s podporou sportu. "My říkáme, že je potřeba posílit peníze na sport obecně. Za druhé, chceme ty peníze více směřovat k dětem a k široké základně než k těm klukům v trenýrkách, k těm velkým, neboli k těm reprezentacím," popisuje priority Dobeš. "Za třetí, chceme obnovovat sportovní infrastrukturu v regionech, protože hřiště, tělocvičny jsou v dezolátních stavech," řekl s tím, že by lépe využil třeba peníze z hazardu.

Za volební výhru by Dobeš považoval zisk pěti a více procent v hlasování, které se pravděpodobně uskuteční 25. a 26. října. "My jsme sportovci, my chceme uspět a vyhrát," dodává muž, který se do sněmovny v minulých volbách dostal na kandidátce Věcí veřejných.

reklama

autor: vfe, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…