Zemanovci chtějí v Senátu konferenci o migraci a islámu

16.10.2015 19:38

Senátoři ze Strany práv občanů chtějí v horní komoře Parlamentu uspořádat konferenci o migraci a islámu. Pozvali na ni zástupce protiislámských iniciativ. Akce, která by se měla konat v předvečer Dne vzniku samostatného československého státu, zatím nebyla schválena. Iniciativa Islám v ČR nechceme už přesto na svém webu zveřejnila program konference i se senátním logem.

Zemanovci chtějí v Senátu konferenci o migraci a islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Senátní tisková tajemnice Eva Davidová dnes ČTK řekla, že senátorský klub Strany práv občanů a komunistů o souhlas s konáním konference požádal teprve tento čtvrtek, nikoli s obvyklým měsíčním předstihem. Žádost bude postoupena komisi pro práci Kanceláře Senátu, která o konání akcí v Senátu rozhoduje formou usnesení, uvedla Davidová. Zasedání komise je naplánováno na 22. října, dodala.

Politická korektnost jako zdroj rezignace na obranu evropských hodnot

Strana práv občanů má blízko ke svému čestnému předsedovi, prezidentovi Miloši Zemanovi, který prý nad konferencí převzal záštitu. Zeman už dříve aktivity protiislámské iniciativy veřejně podpořil.

O zaměření konference napovídají názvy mnohých příspěvků i řada řečníků. O bezpečnostních rizicích masové imigrace do Evropy má přednášet předseda strany Úsvit - Národní koalice Miroslav Lidinský. Prezident Centra pro studium politického islámu Bill Warner svůj příspěvek nazval "Džihád imigrací". Aktivity Bloku proti islámu má popsat zakladatelka a předsedkyně spolku Naštvané matky Eva Hrindová.

Politická korektnost jako zdroj rezignace na obranu evropských hodnot má být tématem přednášky předsedy Institutu mezikulturních studií Václava Janouška. Spisovatel Benjamin Kuras mám mít projev s názvem "Zákony šaría a evropská dhimmikracie". Nad imigrací jako jedním z projevů krize EU se chce zamyslet bývalý europoslanec Ivo Strejček, člen správní rady Institutu Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…