Zemanovci pomohli škole ve Štěchovicích, vybrali peníze na povodně

21.06.2013 13:52

Základní škola ve Štěchovicích byla při letošních povodních zaplavena již po několikáté. Hladina tentokrát dosáhla výšky téměř 1,5 metru. SPOZ se proto rozhodli vybrat peníze na nápravu škod, ředitelce předali více než 41 tisíc korun.

Zemanovci pomohli škole ve Štěchovicích, vybrali peníze na povodně
Foto: spoz.cz
Popisek: Zemanovci pomohli povodněmi postižené ZŠ ve Štěchovicích

"Zaplaveno bylo celé přízemí, veškeré sociální zařízení, voda zničila speciální podlahu v tělocvičně," popisuje situaci ředitelka školy Hana Králíková. "Nosili jsme nábytek a pomůcky do horního patra, ale některé věci už jsme odstěhovat nestačili. Ten pocit, kdy voda stoupá a člověk je proti tomu bezmocný, bychom nikomu nepřáli,“ dodává.

Zemanovci se tak rozhodli škole pomoci. Vybrali přes 41 tisíc korun a do školy přijel předat peníze místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš. "Když jsem viděl ty hromady narychlo odstěhovaného nábytku, zničené stěny a podlahy, cítil tu všudypřítomnou vlhkost ze zdí, ale zároveň viděl odhodlání vedení školy si s tím poradit, potěšilo mě, že jsme se rozhodli peníze od našich členů věnovat právě sem,“ říká.

Peníze ale shromáždili jinak než ostatní strany. "Nechtěli jsme ukousnout z rozpočtu strany a dát dar, na kterém jsme se sami nepodíleli. Proto nám chvíli trvalo, než jsme po desetikorunách a stokorunách od našich členů tuto pomoc vybrali, ale o to cennější je - podíleli se všichni, členové v důchodovém věku i studenti, kteří počítají každou korunu. Přesto neváhali a pomohli. Toho si moc vážíme,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…