Zemanovci si stěžují na komentátora Zárubu. Slovy o "skutečných spojencích" z USA to prý hodně přehnal

03.04.2016 10:32

Místopředseda SPO Marian Keremidský se zostra pustil do České televize. Zašla prý už tak daleko, že divákům předkládá „správné západní názorové postoje“ už i během sportovních pořadů. Sportovní komentátor Robert Záruba divákům vysvětloval, jak se to má s Čínou a kdo je naším skutečným spojencem. Podle Keremidského působil komentátor směšně, ale i tak by si zasloužil pokutu.

Zemanovci si stěžují na komentátora Zárubu. Slovy o "skutečných spojencích" z USA to prý hodně přehnal
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Od pondělí do středy byl na návštěvě v České republice čínský prezident Si Ťin-pching. Analytik Tomáš Has, který radíval například Václavu Klausovi, hned v první den návštěvy divákům doporučil, aby při sledování zpravodajství o Číně v České televizi raději vypnuli zvuk. Veřejnoprávní televize totiž podle Haase informovala o Číně po svém. Zpochybňovala údaje z čínských státních zdrojů a spekulovala o tom, v jakých problémech se dnes nachází druhá nejsilnější ekonomika světa.

 

 

Robert Záruba v úterý komentoval oslavy plzeňských fanoušků na tribuně: „…nad hlavami tam na počest Nicholase Johnsona vlaje i americká vlajka, v posledních dnech v hlavním městě docela zajímavý pohled, protože my tady v Praze máme trošku jinou vlajkovou výzdobu a trošku jsme si odvykli na to, jak vypadají vlajky našich spojenců. Těch skutečných spojenců.“

Posted by TOP 09 on Wednesday, March 30, 2016

 

Keremidský ovšem po skončení návštěvy doplnil, že Česká televize zašla ve snaze sdělit divákům ten správný názor ještě mnohem dál. „Vrcholem demagogie se stal pro sportovního fanouška také úlet známého sportovního komentátora Záruby, který při komentování hokejového extraligového zápasu zřejmě naznal, že sportovní fanoušek nesmí být ochuzen o „protičínskou“ vložku, a jal se kázat „o pravdě a lásce“.  Vysvětlil  šokovaným divákům, mezi které jsem v tu chvíli patřil i já, jak to vlastně je v Praze s tou vlajkovou výzdobou a kdo je vlastně spojenec ČR,“ rozčílil se politik.

Podobné praktiky používala veřejnoprávní televize před rokem 1989 a podle Keremidského je smutné, že se k nim vrací. Záruba by si proto zasloužil pokutu, jenže na tu zřejmě nedojde. Tak by měl dostat alespoň slovní napomenutí.

Celý komentář naleznete zde.

„Jak směšně pan Záruba působil, ukázala média zanedlouho, kdy informovala o tom, že fotbalista Pavel Nedvěd, který se setkal rovněž s čínským prezidentem, se stane novou tváří čínské superligy,“ uzavírá autor. Takovýhle příběh se prý jen nehodí České televizi do ideologického krámu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…