Zemanovský lídr třeskutě hovořil o Romech

22.10.2013 14:35

V České republice je peněz dostatek, pouze se špatně rozdělují, míní karlovarský lídr SPOZ Josef Kvasnička. Máme v zemi sice řadu poctivých lidí, jenže mnoho je i podivných miliardářů.

Zemanovský lídr třeskutě hovořil o Romech
Foto: SPOZ
Popisek: Josef Kvasnička

V rozhovoru pro server iDnes.cz se ho také ptali na billboard s nápisem „Zastavili jsme Kalouska“. Jak totiž redaktor poznamenal, vláda se rozpadla kolem kauzy Jany Nagyové, a ne díky zemanovcům. „Osobně bych ten billboard nepoužil. Není vypovídající. Ale naši ústřední manažeři se ho rozhodli použít. Kauza Nagyová byla vrcholem špatného vládnutí. Jak je možné, že najednou v Česku vzniklo tolik miliardářů a bohatých? Je dobře, že jsou tu, chudý nic velkého nevytvoří. Ale kde se najednou vzali?“ ptá se v rozhovoru Josef Kvasnička.

„Celá řada jich je poctivých. Jsme malá země, ale máme řadu schopných lidí - inženýry, umělce, sportovce. I řada členů SPOZ dobře podniká. Jeden z nich například postavil jedny z prvních větrných elektráren v kraji, zaměstnává 300 lidí, poctivě pracuje,“ dodává.

Za SPOZ kandiduje ve Zlínském kraji hradní kancléř Vratislav Mynář. „Pokud přitáhne hlasy, bude to dobře. Není to v rozporu se zákonem. Být na jeho místě, nekandidoval bych. Cítil bych možná morální zábrany,“ říká Kvasnička, který je v čele kandidátky v kraji Karlovarském.

Plánů má ve svém regionu mnoho. „Přepracovat indikační vyhlášku, posílit lázeňství a umožnit občanům, aby předcházeli nemocem a využívali svého práva na zdraví. Dál bychom měli propojit Prahu s Karlovými Vary dálnicí. Jinak sem nebudou jezdit turisté ani investoři,“ popisuje Kvasnička.

„V této zemi je peněz dost, jen se nesprávně rozdělují. Jsou skryté, těžko dohledatelné, na tajných kontech, za anonymními akciemi. Je nutné udělat v tom pořádek, prosadit zákon o prokázání původu majetku a nelegálně získaný majetek zabavit,“ míní.

Zároveň poukazuje na tíživou sociální situaci. „Mladé matky s dětmi jsou v nouzi a na druhé straně stačí, aby někdo byl `hnědočech`, a pro dávky si chodí,“ řekl v rozhovoru v narážce na Romy. Tímto označením je prý ale neuráží. „Nevidím to jako urážku. S `hnědočechy`, cikány, Romy mluvím, ubytovávám je ve svých bytech. Dokonce u mě bydleli zadarmo, mohu vám je sem přivést. Někdy jim ale lezeme až do zadku, abychom se zavděčili v Evropské unii. Chceš dělat? Tak dělej,“ dodává Kvasnička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…