Zemanův mluvčí sdělil výši svého platu

24.02.2015 8:01

Bulvární deník Blesk přichází s informací ohledně platového ohodnocení hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Již dlouho se totiž prý spekuluje o výši platu, a čerstvé zjištění o velikosti platu mluvčího prezidenta Miloše Zemana je proto cennou informací.

Zemanův mluvčí sdělil výši svého platu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Podle bulvárního deníku Blesk se hradní mluvčí Jiří Ovčáček tématu spojenému s platovým ohodnocením dlouho vyhýbal a nechtěl odpovědět. Nyní však zaskočil redaktorku až s přímou odpovědí: „Nevidím důvod, proč bych to neřekl, je to 40 tisíc korun čistého,“ oznámil Jiří Ovčáček Blesku.

Podle zjištění Blesku prý dostávají dokonce úředníci spojení s Pražským hradem až třikrát ročně různě pohyblivé odměny za dobře vykonanou práci. „Vzhledem k tomu, že byl Ovčáček prohlášen za nejvýkonnějšího mluvčího, drobné to nejspíš nebudou,“ míní bulvární deník Blesk.

Nejvíce se však spekulovalo do této doby hlavně o výši platového ohodnocení hradního kancléře Vratislava Mynáře, který se prý vždy bránil odpovědí, že nemůže uveřejnit svoji výši platu, jelikož by následně podléhal pokutě, kterou uvalí Úřad pro ochranu osobních údajů. Podle nejčtenějšího deníku Blesk je to však sporné. „Je v tom ale háček. Kancléř by jen nesměl zveřejnit platy svých podřízených. Svůj klidně může,“ argumentuje Blesk.   

Prezident České republiky Miloš Zeman však neshledává v přiznávání výše platu žádný problém, a dokonce ze zahraniční cesty ve Spojených arabských emirátech vyzval zaměstnance Kanceláře prezidenta České republiky ke zveřejnění jejich výše platu. „Já nemám žádný problém s tím, aby kterýkoliv pracovník Kanceláře prezidenta republiky zveřejnil svůj plat. Včetně prezidenta. Ale ten už zveřejněn byl (186 tisíc korun měsíčně a 176 tisíc náhrad,“ odpověděl prezident Miloš Zeman bulvárnímu deníku Blesk.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…