Zemanův muž týral autory amnestie, dočetli jsme se u Jana Krause

09.05.2013 7:52

Na webu Krausmagazin.cz, který provozuje herec Jan Kraus, se objevil text, který posměšně popisuje „vyšetřování“ autorství novoroční amnestie prezidenta Klause. Autor Jan Šilhavý jej prezentuje jako středověký výslech právníků Pavla Hasenkopfa a Zdeňka Koudelky, o nichž se v souvislosti s autorstvím amnestie mluví, při kterém zabere až pozoruhodná mučící technika.

Zemanův muž týral autory amnestie, dočetli jsme se u Jana Krause
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

„Ptám se vás naposledy a relativně po dobrém. Kdo z vás je autorem amnestie,“ začíná text slovy vyšetřovatele, neboť jej glosátor Šilhavý sepsal ve formě dialogu. Oba právníci označí za autora svého kolegu. Následuje několik dalších pokusů o odhalení pravdy, při kterých se k vyšetřovatelům přidá hradní kancléř Mynář a nakonec i prezident Zeman.

Prvním pokusem o zjištění pravdy je známá mučící technika zvaná watterboarding, která však selže. „Hasenkopf by se snad radši udusil, než aby muknul! A Koudelka - vypadalo to, že konečně zazpívá, ale nakonec jenom škytal,“ hlásí Mynářovi znechucený vyšetřovatel.

Poté přispěvatel Krausova blogu nechá vstoupit prezidenta Zemana, načež vyslýchaný Hasenkopf zvolá: „Nic neřeknu! Ani kdybyste mě nutil objímat stromy.“ Zemanův vyšetřovací tým ale nasadí mučící techniku, spočívající v předčítání z knih Václava Klause. Po dvou dnech čtení se oba vyšetřovaní právníci zhroutí a přiznají, že amnestii napsali.

Pak si však kancléř Mynář s hrůzou uvědomí, že se měl přiznat pouze jeden z nich. Hádanka, kdo sepsal amnestii, tedy podle krausovského vtipálka stále čeká na odpověď.   


 

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …