Zemědělci stávkovat nebudou. Chybí jim podpora

26.09.2012 21:47

Generální stávka na protest proti vládní politice, která se podle výzvy zemědělských odborů měla konat 27. září, nebude. Vedení odborů na svém jednání došlo k závěru, že dosud projevená podpora nezaručovala, že by byla úspěšná a zúčastnilo se jí dostatek lidí.

Zemědělci stávkovat nebudou. Chybí jim podpora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Venkov - ilustrační foto

 ČTK to dnes sdělil tajemník zemědělských odborů Jindřich Polívka. Zemědělské odbory jsou členem druhé největší centrály v ČR - Asociace samostatných odborů (ASO).

Zemědělští odboráři zároveň požádali svého šéfa a předáka ASO Bohumíra Dufka, aby s představiteli dalších odborových svazů projednal případné organizování stávky v říjnu nebo listopadu. Nespokojenost odborářů s hospodářsko-politickou situací v Česku totiž trvá, podle nich se dokonce dál zhoršuje.

Nepodařilo se domluvit spolupráci

Stávka měla začít 27. září ve 12:00 a měla trvat dvě hodiny. Podle dřívějšího vyjádření Dufka měli její účastníci vyjádřit hlubokou nespokojenost a nesouhlas s politikou vládní koalice. Zemědělské odbory k ní vyzvaly na počátku září své členy, odboráře jiných svazů i všechny ostatní pracovníky.

"Vyjadřovaná podpora měla ale většinou jen proklamativní charakter a ne skutečný příslib reálné fyzické podpory. Bohužel se nepodařilo ani dohodnout součinnost s ostatními odborovými svazy sdruženými v Českomoravské konfederaci odborových svazů," uvedl k tomu dnes Polívka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…