Zemřel exsenátor František Čuba. O Zemanovi říkával...

29.06.2019 8:25

Zemřel bývalý senátor za Stranu práv občanů (SPO) a hlavní představitel někdejšího slavného JZD Slušovice František Čuba. Informaci serveru novinky.cz potvrdil ČTK jeho přítel a bývalý předseda SPO Jan Veleba.

Zemřel  exsenátor František Čuba. O Zemanovi říkával...
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Čuba

Čuba zemřel podle novinek.cz v pátek ve věku 83 let.

František Čuba zasedal v Senátu za SPO, zvolen byl za Zlínský kraj. Mandátu se vzdal letos na začátku roku po dlouhodobé absenci v důsledku nemoci. Působil také jako poradce prezidenta Miloše Zemana v jeho expertním týmu. Proslavil se hlavně jako dlouholetý předseda slušovického družstva.

Patřil mezi výrazné podporovatele prezidenta Miloše Zemana.

„Vážím si prezidenta Miloše Zemana za jeho osobní úsilí a nasazení při poznávání jednotlivých krajů republiky a jeho velké a poctivé pracovní nasazení ve prospěch naší země,“ pronesl na adresu Miloše Zemana v roce 2015. „Prezident Zeman se umí otevřeně vyjádřit k závažným problémům vnitřním i zahraničním, o kterých jiní nemají odvahu hovořit nahlas, a pojmenovávat věci správným jménem,“ dodal v květnu toho roku pro ParlamentníListy.cz.

Zájmem Zemana bylo podle Františka Čuby nalezení důstojného místa pod sluncem pro naši republiku, zabezpečení jejího hospodářského i společenského rozvoje v dnešním rozháraném světě. Prezident se snaží, aby naše zahraniční vztahy byly vyvážené. K hospodářskému rozvoji totiž potřebujeme také dobré vztahy s Ruskem, Čínou a ostatními zeměmi. Angažuje se v řešení konfliktů jednáním a používáním přiměřených prostředků. Usiluje o zmírnění nepřiměřených prostředků, například sankcí proti Rusku, které všeobecně zhoršují vztahy a ohrožují hospodářský rozvoj.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…