Zemřel francouzský policista, který se v pátek nabídl islamistovi jako rukojmí

24.03.2018 9:47

Hrdina včerejšího dne, francouzský četník Arnaud Beltrame, jenž se v pátek vyměnil s rukojmími v supermarketu ve městě Trebes na jihu Francie, zemřel. Beltrama těžce zranil islámský radikál, který ve městech Carcassone a Trebes zaútočil. Zabil celkem tři lidi, strážník je čtvrtou obětí. Píše to server Novinky.cz.

Zemřel francouzský policista, který se v pátek nabídl islamistovi jako rukojmí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie, o to tu jde

Smrt podplukovníka Beltrama ohlásil francouzský ministr vnitra Gérard Collomb. „Zemřel za svou vlast. Francie nikdy nezapomene na jeho hrdinství,“ uvedl Collomb. Obdobně reagoval i francouzský prezident Emmanuel Macron.

  • Původní text ZDE.

25letý útočník Radouane Lakdim, jehož následně zabilo zasahující komando protiteroristického útvaru rychlého nasazení, držel rukojmí v supermarketu v Trebes. Beltrame se za jednu ženu vyměnil, terorista jej však při výměně postřelil. Beltrame navíc při výměně nechal na stole zapnutý mobilní telefon, aby policisté venku mohli sledovat situaci uvnitř.

Lakdim nejprve zaútočil u města Carcassone, kde ukradl auto. Spolucestujícího zabil, řidiče zranil, postřelil i policisty vracející se z ranního běhu. Další dva lidi zabil právě v supermarketu, kam se následně vydal.
 
Lakdim se hlásil k teroristickému Islámskému státu. Při svém činu požadoval propuštění Salaha Abdeslama, jediného přeživšího podezřelého z atentátů v Paříži v listopadu 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…