Ženíšek z TOPky: Donald Trump je mimo mísu. Říká to samé, co komunisté a Putin

17.01.2017 10:49

Na sociálních sítích se množí ohlasy na slova, která v těchto dnech pronesl nastupující americký prezident Donald Trump i na reakci, kterou Trumpovy výroky vyvolaly u německé kancléřky Angely Merkelové.

Ženíšek z TOPky: Donald Trump je mimo mísu. Říká to samé, co komunisté a Putin
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

„Fakt, že si v Evropě někdo EU nepřeje, ještě pochopit umím. Že jí ale přeje konec i prezident USA, je mimo mísu, záměr či obojí!“ uvedl místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a dodal: „A k tomu prvnímu, že je NATO překonané, bych pouze dodal, že už jsem to slyšel. Dosud to ale hlavně říkali komunisté a Putin.“

Expertka ODS na EU Adéla Kadlecová považuje výrok kancléřky Merkelové, že „Evropané mají svůj osud pevně v rukou“, za další prázdnou frázi, která svědčí o tom, že žádnou představu o dalším osudu EU nemá.

Kadlecová se ptá, koho paní Merkelová myslí „Evropany“. „Nic takového jako evropský (politický) národ naštěstí neexistuje,“ upozorňuje.

Jestli „Evropany“ myslí vlády členských států EU a jejich obyvatele, tak by podle Kadlecové bylo dobré paní Merkelové připomenout, že státy bohužel svůj osud tak zcela v rukou nemají, a to „díky“ stále užší a centralizované EU, kterou paní Merkelová přes 25 let propaguje.

Pokud myslí Merkelová „Evropany“ politickou reprezentaci a byrokraty EU – zejména Komisi a Parlament – tak tito „EU Evropané“ vskutku chtějí mít „svůj osud v rukou“. „Osud jejich zájmů závisí na pokračování stále užší Unie,“ podotýká Kadlecová.

Závěrem upozorňuje, že představa o „pevně uchopeném osudu“ v pojetí těchto „EU Evropanů“ a paní Merkelové se neslučuje s představou občanů států EU o jejich budoucím osudu.

„A tento rozpor se může stát Evropě osudným,“ varuje Kadlecová.

Na Trumpova slova reagoval také publicista, autor knihy Fenomén Trump, Tomáš Klvaňa: „Podle Trumpa je NATO zastaralé. Je ale o tři roky mladší než Trump,“ podotkl.

Celé znění příspěvku Marka Ženíška na jeho facebookovém profilu:

Fakt, že si v Evropě někdo EU nepřeje, ještě pochopit umím. Že ji ale přeje konec i prezident USA, je mimo mísu, záměr či obojí!

A k tomu prvnímu, že je NATO překonané, bych pouze dodal, že už jsem to slyšel. Dosud to ale hlavně říkali komunisté a Putin.

Celé znění příspěvku Adély Kadlecové na jejím facebookovém profilu:

Výrok kancléřky Merkelové, že "Evropané mají svůj osud pevně v rukou", je další prázdnou frází, která svědčí o tom, že žádnou představu o dalším osudu EU nemá.

1) Nevím, koho paní Merkelová myslí "Evropany". Nic takového jako evropský (politický) národ naštěstí neexistuje.

2)Jestli "Evropany" myslí vlády členských států EU a jejich obvyvatele, tak by bylo dobré paní Merkelové připomenout, že státy bohužel svůj osud tak zcela v rukou nemají, a to "díky" stále užší a centralizované EU, kterou paní Merkelová přes 25 let propaguje.

3) Není pochyb o tom, že pro sloučené Německo je stále užší politická integrace EU historickým osudem, neglajchšlatujme však osud všech evropských států.

4) Pokud "Evropany" myslí politickou reprezentaci a byrokraty EU - zejména Komisi a Parlament - tak ano, "EU Evropané" vskutku chtějí mít "svůj osud v rukou". Osud jejich zájmů závisí na pokračování stále užší Unie.

5) Představa o "pevně uchopeném osudu" v pojetí těchto "EU Evropanů" a paní Merkelové se neslučuje s představou občanů států EU o jejich budoucím osudu.

A tento rozpor se může stát Evropě osudným.

Celé znění příspěvku Tomáše Klvani na jeho facebookovém profilu:

Podle Trumpa je NATO zastaralé. Je ale o tři roky mladší než Trump ...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…