Zhnusený Hřebejk. Akční Hrušínský. Noční akce, jde o ČT

24.05.2021 8:54

„Televizi lidem, NE stranám!“ burcuje Milion chvilek. Po Marii Benešové si spolek našel nového nepřítele v podobě čtyř radních České televize, kteří mají být v tomto týdnu zvoleni. Radní mají podle nich zastupovat koncesionáře, ne politiky. Video se na internetu objevilo v neděli pozdě v noci.

Zhnusený Hřebejk. Akční Hrušínský. Noční akce, jde o ČT
Foto: Repro Facebook
Popisek: Tři herecké osobnosti, které chtějí odvolat radní ČT

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

„Čí zájmy hájí radní Lipovská, Matocha, Veselý? A čí zájmy budou hájit noví radní?“ ptají se chvilkaři řečnicky. Oslovují poslance apelem na jejich odpovědnost. Tu by měli projevit tím, že radní zvolí veřejně, aby všichni občané viděli, koho volí.

Na podporu jejich požadavku se vyslovilo několik umělců. Ti společnými silami vykládají, že „Česká televize nepatří politikům, patří nám všem. A to se nesmí změnit“.

Do řečnické štafety se zapojili herci Jiří Macháček, Martin Hoffman (známý Luďan ze seriálu Most!), Václav Neužil, Jan Potměšil nebo Tomáš Jeřábek (tlustý bankéř ze známé televizní reklamy).

Příběh o volbě radních s nimi vyprávějí i herečky Tereza Ramba, Jitka Schneiderová nebo režisérka Helena Třeštíková, která prosí, ať lidé video sdílejí.

Mezi vrcholy videa patří dramatická deklamace Jana Hrušínského nebo Jan Hřebejk s viditelným odporem vyslovující slova „bývalí komunisté“ a „dezinformátoři“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…