Zklamaná poslankyně ODS: Chtěla důstojně pohovořit o vazbě NATO a nebezpečí Putina. Ale strčili ji na čtvrtou ranní

27.08.2022 18:57

Opoziční poslanci z řad ANO a SPD od nástupu pětikoaliční vlády Petra Fialy (ODS) již mnohokrát sáhli k parlamentním obstrukcím a protáhli jednací čas o desítky hodin. Předseda SPD při poslední sněmovní debatě neváhal sáhnout k osobnímu útoku na předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Poslankyně Eva Decroix (ODS) si po skončení posledního jednání položila otázku, kde vlastně pokles české politické kultury skončí.

Zklamaná poslankyně ODS: Chtěla důstojně pohovořit o vazbě NATO a nebezpečí Putina. Ale strčili ji na čtvrtou ranní
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Opoziční poslanci ANO a SPD za posledních osm měsíců nejednou sáhli k obstrukcím.

Nejinak tomu bylo i v pátek, resp. v noci z pátku na sobotu, neboť jednání Sněmovny se opět notně protáhlo, a to už při snaze koalice schválit program jednání. Opoziční poslanci ANO a SPD využili řadu hodin k tomu, aby obvinili vládu ODS, TOP 09, lidovců, Pirátů a STAN, že lidem v aktuální krizi vůlbec nepomáhá.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Psali jsme: Okamura řádil ve Sněmovně. Přišel útok na Pekarovou. Už možná za hranou.

Nakonec Sněmovna program schůze schválila a v sobotu nad ránem odsouhlasili přijetí Švédska a Finska do NATO. U obou zemí hlasovalo pro přijetí do NATO více než 130 poslanců včetně většiny poslanců SPD.  

Poslankyně Decroix napsala k jednání pár slov.

„Takový to, když ti předseda zahraničního výboru nabídne být zpravodajem ratifikace přístupového protokolu Finsko, Švédsko do NATO… … a ty už vidíš ten historický okamžik, kdy v důstojné atmosféře ve Sněmovně předneseš projev o důležitosti severoatlantické vazby, rozpínavosti Ruska, bezpečnosti, hodnotách, historii neutrality a ratifikačním procesu v ostatních státech… … a pak se někdy mezi čtvrtou a pátou ráno doplazíš k pultíku, v drobné mlze vidíš plnou Sněmovnu, která po celodenním výplachu tmářství chce buď umřít, nebo rychle hlasovat a spát, tak vyblekotáš pár vět suma sumárum… a je to!“ konstatovala poslankyně.

„6.07 jsem doma v Jihlavě. Jdu chvíli spát a přemýšlet, kam až v té destrukci parlamentní kultury můžeme zajít…,“ dodala posléze.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…