Zkušený novinář, který kandidoval za TOP 09, vážně píše o zpackané kauze Nagyová

22.07.2013 10:25

Již delší dobu sledujeme destrukci celé politické scény. Veřejnost i média volají po krvi politiků, ale jejich snaha může mít opačný efekt. Varuje bývalý zástupce šéfredaktora deníku MF Dnes a časopisu Reflex a zároveň neúspěšný kandidát TOP 09 ve volbách do Senátu Viliam Buchert na stránkách serveru Pravý břeh.

Zkušený novinář, který kandidoval za TOP 09, vážně píše o zpackané kauze Nagyová
Foto: top09.cz
Popisek: Viliam Buchert

Podle novináře zní ze všech stran volání po zatýkání v řadách politiků. Přitom představa, že všichni kradou a všichni jsou zkorumpovaní, je prý absurdní. "Rozpoutaná hra je o to nebezpečnější, že bude mít opačný efekt, než si masy myslí – postupně nebude chtít jít do politiky téměř nikdo kromě vykutálených mesiášů, kteří už dnes hlásají takzvané dobro," varuje Buchert.

Podle něj veřejnost nereaguje adekvátně, když kritizuje rozhodnutí Nejvyššího soudu o  propuštění exposlanců ODS a dalších obviněných z vazby. Celou dobu totiž masy volaly po tom, aby o "velkých rybách" rozhodovaly právě soudy.

Kdo zodpoví otázky?

"Bohužel to, co sledujeme již delší dobu on-line, je destrukce celé politické scény, která je provázena podivnými a zjevně špatně připravenými kroky policejních vyšetřovatelů a státních zástupců," pokračuje Buchert a chce znát odpovědi například na to, komu patří desítky kilogramů zlata a 150 milionů korun, jež policie zabavila, nebo co bylo ve skutečnosti vyšetřeno v souvislosti s lobbisty, kvůli kterým měla údajně celá kauza začít.

Novinář přirovnává případ k akci Mani pulite (Čisté ruce), která prý sice pročistila italskou politickou scénu, ale jinak se situace v zemi v tomto směru skoro vůbec nezměnila. "A tak i zpackaná akce, jakou se jeví kauza Nagyová, odradí další lidi, aby se v politice jakkoli angažovali. A to je ta nejhorší zpráva, jakou jsme mohli v současnosti slyšet. Ale když to lid chtěl…" uzavírá Viliam Buchert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…