Zlatej ministr Chládek, prohlásil v rádiu Klaus ml. Teď už sledujeme jen neomarxismus

12.01.2016 18:27

Expert ODS na oblast školství Václav Klaus mladší zavítal do úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls. Na současné šéfce resortu školství nenechal nit suchou. Prostě a krátce, všechno dělá špatně. Snad jen povinná maturita z matematiky je dobrý nápad, ale s tou počítal už její předchůdce Marcel Chládek.

Zlatej ministr Chládek, prohlásil v rádiu Klaus ml. Teď už sledujeme jen neomarxismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

„Bohužel musím říct, zlatej Chládek, který pocházel z menšího města a tvrdil, že se musí ve školách hlavně učit. Teď už sledujeme jen neomarxismus, tzn. všichni mají jít na vysokou a mít diplom, jen musí mít papír na kdejakou vadu, kterou chudáček má,“ udeřil host hned v úvodu pořadu.

Vzal to ovšem od podlahy, strhal už nápad na zavedení povinného předškolního roku. Je to další nařízení, které lidem sešněruje život. „Ale jinak nejsem přesvědčen, že jim to něco přinese,“ konstatoval Klaus. Stejně kriticky se dívá na povinné přijímací řízení na střední školy. Jednotné přijímačky na různé typy středních škol jsou podle politika v podstatě nesmysl. Souhlasil však s jinou plánovanou věcí – povinnou maturitou z matematiky. Tu Klaus považuje za správnou a bojí se, aby se její zavedení stále neodkládalo.   

Pohříchu se stále méně řeší, co by měl žák umět, místo toho se školám přikazuje, jak mají učit toho či onoho. Stačí se podívat na nápad co nejširší inkluze.

Pravdou je, že učitelé nemají nejvyšší platy a jen těžko se z nich stanou miliardáři. Ale ve srovnání s počátkem devadesátých let minulého století jsme na tom mnohem lépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…