Zlo a Ficův mutant. Herec Kňažko se rozvášnil kvůli volbám

06.04.2024 17:53

Zvítězí v prezidentských volbách na Slovensku Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini? Odvolili již oba kandidáti i končící hlava státu Zuzana Čaputová. Vhazovat volební lístky do urny Slováci mohou do 22 hodin, hlasy by měly být sečteny po 1:00 v noci na neděli.

Zlo a Ficův mutant. Herec Kňažko se rozvášnil kvůli volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peter Pellegrini

„Slovensko si dnes volí prezidenta. Přeji naší zemi, aby budoucí hlava státu vzešla z co největší účasti voličů a voliček," burcoval na sociální síti X k účasti ve volbách prezidentský kandidát Ivan Korčok, podle nějž jde i o budoucí směřování země. Je důležité překonat stagnaci a rozdělení společnosti.

Peter Pellegrini, druhý z prezidentských kandidátů, očekává extrémně těsný výsledek.

Ostře o Pellegrinim mluví například někdejší politik a herec Milan Kňažko v rozhovoru pro CNN Prima News. Podle jeho slov je to Ficův mutant, zlo s lidskou tváří. Slovensko dle jeho slov stojí na křižovatce a může se vydat cestou k západní liberální demokracii, nebo se vrátit na východ. „Nevyrovnali jsme se s komunismem, pak přišel mečiarismus. Nevyrovnali jsme se s mečiarismem, přišel ficismus. Nevyrovnali jsme se s ficismem, a teď tu máme Pellegriniho," dodal Kňažko.

Jak uvedl šéf státní volební komise Eduard Burda, hlasování probíhá bez větších potíží. Jen ve Štúrovu, jak monitorují Novinky.cz, byl jeden z členů volební komise pod vlivem alkoholu, následně byl nahrazen a volby pokračovaly bez problémů. Moratorium se prodlouží o pět minut kvůli tomu, že v obci Bystrany a v jednom z okrsků ve městě Nové Mesto nad Váhom se členové komise nemohli dostat včas do volebních místností a otevřeli je o pět minut později.

Kromě obou kandidátů dorazila do volební místnosti také končící prezidentka Zuzana Čaputová. Podle ní je důležité, aby občané využili své volební právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kňažko oprášil komediantské řemeslo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 06.04.2024 18:13:37(upraveno 06.04.2024 18:18:28)
Všichni ti uvědomělí herci jsou profláknutí. Potom existují normální herci, kteří jsou lidští, rozumní a nesnaží se veřejnost manipulovat.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …