Zločin za bílého dne. V Praze. „Může za to radnice,“ zní

12.04.2023 18:10 | Ze sítí

V Praze je opět pozdvižení. Muž byl pobodán na Andělu, o celé situaci informovala Policie ČR na Twitteru. Pobodaný člověk se ocitl v péči záchranné služby, viník utekl. Dopaden byl o pár hodin později, zadržen byl i člověk, který incidentu přihlížel. Žurnalista Vojtěch Kristen procházku na Andělu přirovnává k procházce v Sherwoodu. Podle moderátorky Veroniky Sedláčkové je situace důsledkem zrušení kontaktního centra pro drogově závislé.

Zločin za bílého dne. V Praze. „Může za to radnice,“ zní
Foto: Jan Rychetský
Popisek: U Pražského hradu

V Praze 5 se odehrál incident, který aktuálně řeší Policie České republiky. Na Andělu byl pobodán muž, který se momentálně nalézá v péči záchranné služby.

Po pachateli pátralo několik desítek policistů, po druhé hodině odpoledne dopadli podezřelého. Je jím muž ve věku 35 let. „Před malou chvílí dopadli pražští kriminalisté 35letého podezřelého. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,“ informovala Policie ČR skrze Twitter.

Případu se následně ujali detektivové z oddělení vražd a zahájili vyšetřování spojené s těžkým ublížením na zdraví. Kromě podezřelého byl zadržen ještě jeden muž, který byl celému incidentu přítomen. „V souvislosti s tímto případem jsme omezili na svobodě ještě jednoho muže, který byl přítomen napadení a následně z místa činu s podezřelým utekl,“ uvedla Policie ČR.

„Ta situace na Andělu je dlouhodobě šílená, poslední dobou je to tam podobné jako procházet Sherwoodem,“ vyjádřil se k případu žurnalista a podcaster Vojtěch Kristen. Na vině je podle něj radnice Prahy 5.

Že si za to Praha 5 může sama, si myslí i novinářka a moderátorka Veronika Sedláčková. Incident vidí jako důsledek zrušení kontaktního centra pro drogově závislé. „Praha 5 v létě minulého roku zrušila jedno ze dvou kontaktních center pro drogově závislé. I tohle je následek,“ napsala s tím, že pokud Praha 5 nezačne s podporou terénních prací, „neřešené patologie“ zatíží celou společnost ještě více. „Přes Anděl jezdím denně. Je to ostuda města,“ stěžuje si moderátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…