Zmatky kolem Mynářova majetkového přiznání pokračují. Prý jej nakonec odevzdal, ale...

04.06.2015 1:17

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář nejdříve čelil kritice za to, že včas neodevzdal majetkové přiznání. Časem ale začal tvrdit, že ho odevzdal, jen ne na Městském úřadě v Uherském Hradišti, ale na Hradě. A Hrad teď podle informací serveru Aktuálně.cz odmítá sdělit, jak na tom Mynář s majetkem vlastně je. A takhle to zdůvodňuje.

Zmatky kolem Mynářova majetkového přiznání pokračují. Prý jej nakonec odevzdal, ale...
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

„Při uplatnění ústavní zásady, že státní orgány mohou činit jen to, co jim zákony dovolují, Kancelář prezidenta republiky není povinna, ale ani oprávněna tato oznámení veřejnosti zpřístupnit,“ vysvětloval ředitel hradního odboru legislativy a práva Václav Pelikán.

Ve stejném duchu se vyjádřil i sám Mynář, když serveru vzkázal, že mu své majetkové přiznání ukáže, pokud k tomu má oprávnění jakožto správní místo ze zákona. Kancléř i nadále trvá na tom, že povinnost splnil, jen neměl určeno kde, tak zvolil Hrad. A Městský úřad v Uherském Hradišti se s tímto vysvětlením spokojil.

Ministr pro lidská práva a předseda Legislativní rady vlády Jiří Dienstbier by to chtěl změnit. Plánuje, že majetková přiznání budou muset všichni veřejní funkcionáři vložit do centrálního registru, který bude přístupný veřejnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…