Zmrd a čurák. Pavel Novotný rázně vstupuje do debaty nad zákonem o hanění Zemana

16.11.2016 6:41

Bulvární novinář Pavel Novotný zavzpomínal na rok 2014, kdy v dopise oznamoval Hradu, že vzhledem k excesům prezidenta už nebude Miloše Zemana v článku označovat celým jménem a titulem, ale bude mu říkat „Jitrnice“. Prošlo by takové označení dnes, kdy se debatuje o ochraně prezidenta před slovními vulgaritami, za které by mohl hrozit až rok vězení?

Zmrd a čurák. Pavel Novotný rázně vstupuje do debaty nad zákonem o hanění Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

„Taková to bývala dřív čurina ... ‚zmrd a čurák‘ ve slovenské televizi tedy nově rok, to mi tehdy manželka dala co proto, už bych to neudělal.... ale tohle by snad ještě prošlo i v nových pořádcích... zlatý časy... pamatuješ Nikolka Kudrnáčová jak jsme to posílali?“ napsal na sociální síti Facebook při vzpomínce na své starší vystoupení ve slovenských médiích.

,„Nám vládne takovej čůrák, že se za něj stydím před svýma dětma. Každej rok vyvěšuju tibetskou vlajku a vysvětluju dětem, proč tu tibetskou vlajku vyvěšujeme. A ten zmrd jede a uzná celistvost Číny. Já se tak strašně stydím za svého prezidenta, za to co vypráví venku,“ nešetřil tehdy Novotný českou hlavu státu a naopak vyzdvihl tu slovenskou. „Váš Kiska přijme Lavrova a řekne mu na rovinu – to je anexe cizího území, máte za to odpovědnost. Mně se to tak strašně líbilo, co řekl váš prezident," uvedl před rokem bulvární novinář, podnikatel, komunální politik za ODS a nyní úspěšný hráč pokeru.

Ve své reakci na současný návrh 64 zákonodárců připomněl i svůj dopis, který vznikl 3. listopadu 2014. Jeho adresátem byl hradní kancléř Vratislav Mynář. Tento dopis přiložil coby fotografii.

Anketa

Je správné, že skupina 64 poslanců podala návrh trestající hanobení prezidenta republiky?

80%
hlasovalo: 13689 lidí

Novotný v psaní Hradu oznamoval, že vzhledem k excesům hlavy státu už napříště nehodlá označovat prezidenta jménem Miloš Zeman, ale bude mu říkat Miloš „Jitrnice“, poněvadž se to lépe hodí k tomu, jak se hlava státu vyjadřuje. Aby naznačil, jak to bude vypadat v praxi, přidal před více než dvěma roky i nějaký ten příklad.  

„Akce v Jízdárně Hradu probíhala dobře až do chvíle, kdy se poblinkal prezident Jitrnice.“ Zašel tehdy i dál. „V případě mimořádné události typu smrti Miloše Jitrnice zvolíme přece jen přesnější formulaci typu prezident republiky Miloš ‚Jitrnice‘ Zeman atd.“ nastiňoval Novotný. 

Prošlo by mu něco takového ve světle připravovaného zákona z pera komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, pod který se podepsalo na 60 zákonodárců z KSČM, ČSSD, Úsvitu a hnutí ANO? Nebo by si prožil 365 dní za mřížemi, jak to coby krajní variantu navrhují poslanci?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…