Znalec řekl, že extremisté jsou stupidní hovada. Soud ho odvolal

10.04.2012 16:55

V případu místopředsedkyně Dělnické mládeže Lucie Šlégrové byl odvolán znalec na extremismus Ivo Svoboda. Označil totiž extremisty za „stupidní deprivovaná hovada“. Podle soudu tím mohl být znalec podjatý.

Znalec řekl, že extremisté jsou stupidní hovada. Soud ho odvolal
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Řečnící Lucie Šlégrová, místopředsedkyně Dělnické mládeže, na sídlišti Chanov

Znalec na extremismus Ivo Svoboda v lednu nazval extremisty stupidními deprivovanými hovady. Následně mostecký soud vyhověl obhájci Petru Kočímu a znalce z případu odvolal. Podle námitky byl totiž podjatý. Už u jednoho případu s Lucií Šlégrovou byl.

Jiný znalecký posudek si ale soud už nevyžádá. "Myslím, že se bez znaleckého posudku obejdeme a budeme rozhodovat bez něj," prohlásil pro server iDnes.cz soudce Pavel Plch.

Šlégrová je obžalovaná, že na předvolebním mítinku Dělnické strany sociální spravedlnosti v říjnu 2010 nesla vlajku už rozpuštěné Dělnické strany. Vlajka totiž odkazuje k nacistickým organizacím. Podle obžaloby se tak Šlégrová spolu s dalšími dvěma příznivci dopustila propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Hrozí jí tak až pět let vězení.

Svoboda svůj výrok pronesl u jiného případu mosteckého soudu. Šlégrová totiž čelí ještě jedné žalobě, podle níž na demonstraci v Litvínově obhajovala národní socialismus. Kolega znalce Svobody Michal Mazel tehdy její projevy označil za propagaci nacismu a antisemitismu. Následně i jeho Šlégrová nařkla z podjatosti, tentokrát kvůli tomu, že jeho jméno odkazuje k židovským kořenům. Tuto námitku soud odmítl jako irelevantní.

Následně Svoboda řekl pro Týden.cz: "Je potřeba mít určitou dávku ostražitosti a pracovat. Nevšímat si pomluv a urážek, protože tato stupidní deprivovaná hovada neumí jiným způsobem komunikovat."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…