Známe jméno nového velvyslance v Japonsku. Je to ódéesák

12.06.2014 20:21

Bývalý náměstek ministra zahraničí Tomáš Dub míří na velvyslanecké místo do Japonska. Při čtvrtečních interpelacích ve sněmovně to potvrdil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Na ministerstvu nahradil Duba už dřív Martin Tlapa, který byl dlouhou dobu náměstkem na Ministerstvu průmyslu a obchodu.

Známe jméno nového velvyslance v Japonsku. Je to ódéesák
Foto: red
Popisek: Japonská vlajka

„Mohu říci, že je to proces hledání velvyslance v Tokiu," řekl Zaorálek na dotaz poslance za Úsvit Milana Šarapatky. Šarapatka se nad Dubovou nominací podivil. Dub byl náměstkem pro ekonomickou diplomacii a nese podle něho odpovědnost za dění v České exportní bance a Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP).

Vše proběhlo, jak mělo

Při nominaci se podle Zaorálka postupovalo podle Ústavy, byla shoda vlády a prezidenta. Dub už získal taky souhlas japonské strany. Bývalý starosta Prahy 7 a poslanec za ODS podle ministra nabyl určitou ekonomickou erudici, což potvrdila řada jeho spolupracovníků.

Šarapatka bez bližších podrobností řekl, že na velvyslanecký post míří bývalý generální sekretář ministerstva Jaromír Plíšek. Padlo taky jméno někdejšího velvyslance v Austrálii Juraje Chmiela, kterého soud loni zprostil obžaloby z trestných činů při zadávání zakázek. Zaorálek jen řekl, že s výjimkou Duba jde o jména, u nichž rozhodnutí nejsou taková, aby se o nich mohlo veřejně mluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…