Znásilnění Češky Ukrajincem: Čím dál hůře. Železný kosí policii. Rajchlovo varování naplněno

11.08.2023 16:10 | Monitoring

Plzeňský soud dnes rozhodl o vazbě pro 18letého mladíka, jenž byl policií ve čtvrtek obviněn ze znásilnění a pokusu o vraždu mladé dívky v Plzni. Obviněný muž je cizinec, sám ale podle všeho odmítá říci, z jaké je země. Sociálními sítěmi i médii se šíří zpráva, že je z Ukrajiny, o čemž píše i šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

Znásilnění Češky Ukrajincem: Čím dál hůře. Železný kosí policii. Rajchlovo varování naplněno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahalený policista.

Obviněný muž vylákal v úterý v noci dívku na procházku kolem řeky v obvodu Doubravka. Podle neoficiálních informací jí je 15 let. "Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně ji způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí. Pak dívku zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel," popsala případ ve čtvrtek policie. Dívka podle ní předstírala smrt, což jí zřejmě zachránilo život. Po mužově odchodu se dostala z místa pryč a zavolala si zdravotnickou záchrannou službu.

"Nad rámec již uvedeného můžeme z naší strany potvrdit, že obviněným je cizinec, který zde dlouhodobě žije. Stále platí, že názory jsou jedna věc a šíření nenávisti věc druhá. Nikomu to nepomůže. Nenávist je nepřijatelná a naší povinností je prošetřit všechny trestné činy," uvedla dnes policie v reakci na ohlasy lidí na sociálních sítích. Lidé totiž volají po přísném trestu a hovoří i o svolání demonstrace namířené proti Ukrajincům.

Podle serveru Krimi-Plzen.cz je pachatelem Ukrajinec Viktor V., jenž se narodil v roce 2004. V Česku měl podle všeho žít již několik let a s policií mít oplétačky kvůli krádežím.

Podle serveru se také dívka měla s vážným bodným zraněním nejprve dopotácet domů ke kamarádce, odkud jí byla přivolána pomoc. Útočník ji měl nejen znásilnit, ale i okrást.

"Skvělá práce Policie ČR v Plzni. Dle serveru Novinky.cz to policii nahlásili záchranáři. Ne oběť. Člověka zrovna v tyto dny napadne leccos. Tak. A teď si klidně policejní hodnostáři MBA na mě uboze stěžujte. Jako loni. A klidně u toho uboze lžete. Jako loni. J.," poznamenal k události moderátor veřejnoprávní televize Jakub Železný. Zjevně tak narážel na poslední kauzu kolem policejního prezidenta Martina Vondráška, který v pondělním pořadu Spotlight na serveru Aktuálně.cz prohlásil, že oznámení žen o sexuálním násilí jsou velmi často vymyšlená. Po kritice se za svá slova omluvil.

"Včera došlo v Plzni k obrovské lidské tragédii. Osmnáctiletý Ukrajinec brutálně znásilnil, těžce zranil a pokusil se zavraždit patnáctiletou dívku. Mé prostřední dceři bude 15 let v prosinci. Jen myšlenka na to, že by se jí přihodilo něco podobného, je pro mě tou nejhorší noční můrou. Hluboce soucítím s ní i s její rodinou. Současně se ale obávám, že nyní sklidíme plody hloupé a laciné plody krátkozraké politiky naší vlády a našich médií. Seznam samozřejmě v duchu své ultrakorektnosti nepíše o Ukrajinci, nýbrž o "mladíkovi, údajně cizinci". Lidé začínají organizovat na sociálních sítích protestní skupiny, a tak reálně hrozí, že onen tlakový hrnec napěchovaný frustrací a negativními emocemi nám nyní vybuchne do obličeje," komentoval událost na svém facebookovém profilu šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

"Už vidím, jak ti samí pokrytci, kteří se bili za to, aby zde nemohly hrát ruské tenistky, aby zde nemohla zpívat Anna Netrebko a aby byl zakázán start ruských sportovců na olympiádě, budou nyní apelovat na právem rozhořčené občany naší země, aby "za žádnou cenu neuplatňovali princip kolektivní viny". Lidé je už ale nebudou poslouchat. Právě proto, že to byli oni, kdo zcela krátkozrace princip kolektivní viny velmi tvrdě uplatnili. A nyní se jim tato jejich laciná gesta, jejichž cílem nebylo nic jiného než získat laciné politické bodíky u jejich stejně fanatických voličů, vrátí zpět jako bumerang. Ti všichni Pospíšilové, Rakušanové, Pekarové-Adamové a jim podobní farizejové nyní mohou leda mlčet a doufat, že se tato bouře nějak přežene," dodal.

Anketa

Líbí se vám, jak Petr Pavel vykonává úřad prezidenta republiky?

2%
97%
hlasovalo: 22581 lidí
"Naopak já mandát k této výzvě stále mám, neboť jsem proti uplatňování principu kolektivní viny vždy a ve všech případech velmi tvrdě vystupoval. Proto žádám všechny, kdo čtou tyto řádky - neobracejte prosím svůj hněv vůči Ukrajincům jako národnostní skupině. Bylo by to nečestné, hloupé a stejně ubohé, jako to, co předvádí vládnoucí pětiklika. Nechovejme se jako tyto tragické politické postavičky, které si nevidí ani na špičku nosu. My jsme přece lepší. Pro úplnost dodávám, že ač našich 20 bodů akčního plánu obsahuje závazek ukončit institut dočasné ochrany pro migranty z Ukrajiny, neboť není splněna podmínka nemožnosti bezpečného návratu do jejich domovské země (na 80% území Ukrajiny válečný konflikt bezprostředně neprobíhá), přičemž většina z nich by se měla vrátit zpět (vyjma těch, kteří projdou standardním vízovým řízením - např. pokud se zde Ukrajinka vdala za českého občana), tak nás k tomuto kroku nevedla nějaká předsudečná nenávist vůči Ukrajincům, nýbrž zcela pragmatická snaha zachránit stabilitu našich sociálních, bezpečnostních, zdravotních i vzdělávacích systémů, jakož i stabilitu veřejných financí. Naši občané a naše země jsou PRO nás vždy jasnou prioritou. Přestože jsme si to za tento postoj, jenž zastáváme od prvního dne celého konfliktu, vysloužili značnou kritiku mainstreamových médií, tak jsme přesvědčeni o jeho správnosti a rozhodně z něj neustoupíme," zmínil a dodal, že odsuzuje násilí a princip kolektivní viny, ale současně bude ze všech sil chránit především naše občany. To podle jeho slov byl, je a bude hlavní pilíř, na němž je strana PRO založena.

"Pokud někdo znáte rodinu oné dívky, tak jim prosím vyřiďte, že jsem připraven jim právně pomoci. Samozřejmě zdarma. Když se jako otec stejně staré dcery jen na pár vteřin snažím vcítit do toho, co nyní musí prožívat, tak mi je z toho neskutečně úzko. A tohle je to nejmenší, co bych pro ně mohl udělat," zakončil.

Na nebezpečí kolektivní viny upozorňuje i komentátoř Jiří X. Doležal. "Celou českou společnost čeká zátěžová zkouška: nesmíme na základě toho odporného zločinu jedince paušalizovat. Provedl to JEDEN Ukrajinec, ne všichni Ukrajinci," poznamenal na twitteru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKardio , 11.08.2023 16:50:02
Křičí přesně ti, kteří uplatňují kolektivní vinu na Rusy, že nyní musíme posuzovat jednotlivě. Pokrytecká hovada to jsou!!!

|  30 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …