Zneužití armády? Babišův poslanec se nemilosrdně vrhnul na Vystrčila. A věc dále bobtná

06.08.2020 15:51

Poslanec Pavel Růžička z hnutí ANO se obul do předsedy Senátu Miloše Vystrčila. Tentokrát však nejde o cestu na Tchaj-wan, nýbrž o možné zneužití Armády ČR.

Zneužití armády? Babišův poslanec se nemilosrdně vrhnul na Vystrčila. A věc dále bobtná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

V jihlavském Alzheimercentru se rozšířil koronavirus. S vyřešením situace tam pomáhala dokonce i armáda. Pomoc ozbrojených složek domlouval předseda Senátu Miloš Vystrčil. Poslanec Pavel Růžička si v této souvislosti položil otázku, zda nedošlo ke zneužití armády, protože Alzheimercentrum vlastní jeden z českých miliardářů Pavel Hubáček.

Pavel Hubáček je znám jako blízký přítel druhého muže vládního hnutí ANO Jaroslava Faltýnka.

Zákonodárce Pavel Růžička poznamenal, že kdyby obdobnou pomoc dojednal někdo z hnutí ANO, byl by oheň na střeše.

„Pokud by takovou akci domluvil někdo z hnutí ANO, bude se jednat o hlavní bod programu Výboru pro obranu, kde ODS bude hodiny vykládat o zneužití Armády ČR. Jsem zvědav, když to domluvil Vystrčil z ODS, jak ODS zdůvodní, že zneužívají armádu ve prospěch soukromého subjektu. Pracovat za stravu a respirátor, to si ředitelka dělá srandu? Jiná věc jsou například povodně, ale pokud voják pere podělaná prostěradla v prádelně v soukromém sanatoriu, to je opravdu postavené na hlavu...,“ napsal Růžička.

Pavel Růžičla se pustil do Miloše Vystrčila

Vystrčil se ve vyjádření pro server Seznam zprávy bránil, že nevěděl, komu subjekt patří, ale vlastní-li ho soukromník, měl by podle předsedy Senátu pomoc vojáků uhradit.  

Po pravdě řečeno, když jsem to řešil, tak jsem ani nezjišťoval, komu to Alzheimercentrum patří. Bylo to za situace, kdy hrozilo, že se to jihlavské ohnisko dále rozšíří,“ uvedl Vystrčil.

Mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková sdělila, že obecně v obdobných případech armáda hradí ubytování a stravné, formálně jsou vojáci na služební cestě. „V případě Alzheimercentra Jihlava se provozovatel zařízení podílí na nákladech na stravování vojáků,“ doplnila mluvčí.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…