Zoufalá Witowská. Fiala s ní nemluví. Proč? Napětí roste

28.12.2021 21:14

Moderátorka veřejnoprávní České televize Světlana Witowská se již poněkolikáté snažila doptat premiéra Petra Fialy (ODS) na otázky aktuálního dění – a to na sociální síti Twitter. Avšak marně, Fiala na její dotazy nereaguje, což Witowská komentuje mimo jiné slovy: „Máte tu spoustu otázek, ale odpovědi chybí. Zkuste s lidmi začít opravdu mluvit, třeba začnou lépe chápat a budou víc naslouchat.“ Tím tak reaguje na Fialův tweet, v němž premiér vyzývá k naslouchání.

Zoufalá Witowská. Fiala s ní nemluví. Proč? Napětí roste
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Světlana Witowská

Poprvé se Witowská snažila premiéra Petra Fialy (ODS) zeptat 27. prosince, když předseda vlády vyhlásil novinku: „Od dnešního dne se můžete nechat naočkovat třetí posilující dávkou, pokud je vám více než 30 let. Prosím, neodkládejte to.“

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

„Dobrý den, pane premiére, proč ještě pořád nemůžou na posilující dávku všichni bez ohledu na věk? Nejsou vakcíny, nebo kapacity? Děkuji za odpověď. Světlana Witowská,“ uvedla takto v reakci a s označením Fialy moderátorka.

Dočkala se reakcí z řad uživatelů, nikoliv však samotného premiéra. „To je fejk profil, nebo Světlana zmagořila?“ zeptal se například jeden z uživatelů. „Světlana je pořád stejná. Na straně zdravého rozumu a odpovědnosti,“ odvětila Světlana. Ve vlákně pak nebyla sama, kdo se Fialy s příslušným označením ptal na obdobnou věc, to znamená, proč se již po pěti měsících nemohou očkovat všichni, kdo mají zájem o třetí dávku.

„Paní Witowská, proč se pana premiéra ptáte tady, a ne např. v pořadu Interview ČT nebo někde ve zprávách? On nechce přijít? Díky,“ zeptal se pak Witowské další uživatel.

„Ptám se tady, protože jsem ještě neměla šanci se zeptat Petra Fialy jako premiéra v ČT. A dnes tu zveřejnil výzvu. Je to sociální síť. Ptát se může každý, ne? I já jsem občan,“ odvětila s úsměvem Witowská.

Od dnešního dne se můžete nechat naočkovat třetí posilující dávkou, pokud je vám více než 30 let.

Prosím, neodkládejte to. pic.twitter.com/oifLl9Qa9J

— Petr Fiala (@P_Fiala) December 27, 2021

„Ano, já to nemyslel špatně ani útočně. Opravdu mě to zajímalo, jestli třeba nechtějí členové nové vlády chodit do vašeho pořadu a podobně,“ odvětil uživatel, na což opětovně Witowská zareagovala: „Chodí, někdy. Ale to bylo za minulé vlády stejné.“

Mezitím místo Fialy odpověděl Witowské jiný uživatel s vysvětlením z jeho branže: „Třeba v IT, když spouštíme službu, u které hrozí, že by se zhroutila pod náporem vysokého počtu prvních připojení, pouštíme konkrétní okruhy uživatelů postupně. Tady to bude podobné. Škáluje se kvůli možnému zahlcení kapacit.“

„Díky za info. Škoda že pan premiér nereaguje. Sociální sítě jedním směrem,“ podotkla Witowská a opětovně Fialu označila.

Dnes pak moderátorka opětovně reagovala pod dalším Fialovým tweetem. „V posledních letech jako by z naší společnosti mizela důvěra. Společnost je rozdělená. A to není dobré. Pojďme si navzájem více naslouchat a hledat cesty, jak se dohodnout a najít společnou řeč,“ psal Fiala. A právě tam opětovně Witowská reaguje:

„A jde to, když je komunikace jednosměrná, pane premiére? Máte tu spoustu otázek, ale odpovědi chybí. Zkuste s lidmi začít opravdu mluvit, třeba začnou lépe chápat a budou víc naslouchat. Taky se o to snažím. I když chápu Vaše vytížení... jen tweety asi nestačí,“ napsala.

„Ano, bohužel, zvykli jsme si, že předchozí členové vlády chodili na Twitter s každým prdem. Teď bude chvilku trvat, než si uvědomíme, že Twitter není pupek světa. Po zkušenostech z posledních dnů bych byla raději, kdyby se politici vyjadřovali na sítích minimálně,“ reaguje však na Witowskou jedna uživatelka.

„Pan premiér vyzývá k naslouchání,“ dodává ještě Witowská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…