Zpívánky se Svěrákem: Češi, nezpívali jste! Opakovat, zvažují pořadatelé

26.03.2020 9:50

Lékařům, zdravotníkům, hasičům, policistům, lékárníkům a další lidem měli možnost včera Češi poděkovat zpěvem. Společně s Českou televizí, Českým rozhlasem a mnoha městskými a obecními rozhlasy si lidé mohli ve 12:30 hodin zazpívat písničku Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Není nutno.

Zpívánky se Svěrákem: Češi, nezpívali jste! Opakovat, zvažují pořadatelé
Foto: Repro ČT
Popisek: Divadelník a zpěvák Zdeněk Svěrák

Pokud jste včera zpívat nestihli, nevadí. Pořadatel akce Ondřej Kobza, jenž stojí mimo jiné za projektem pian na ulici, uvažuje, že by se zpívalo i následující dvě středy. Píše to server ČeskéNoviny.cz. Podle všeho byl však zájem o zpívání malý, zpravodajové ČTK například uváděli, že se přidali jen někteří lidé, většina ani neotevřela okno a poděkování záchranářům, řidičům či prodavačkám tak svým zpěvem nevyjádřila.

„Dostali jsme mnoho povzbudivých zpráv a nadšených mailů od starostů obcí, které to vysílání pouštělo do obecních rozhlasů. Velmi zvažujeme, že bychom tento celonárodní happening zopakovali třeba ještě další dvě středy. Samozřejmě s jiným proslovem od jiné osobnosti a jinou písní,“ poznamenal Kobza. 

Sám Zdeněk Svěrák, který se podle svých slov obával, aby nezpíval falešně, dostal řadu SMS zpráv, z nichž mu vyplývá, že akce nešla do prázdna. A zasáhla mnoho srdcí, což podle svého vyjádření chtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…