Zpráva, že francouzská policie zná přesnou polohu střelců z Paříže, se nepotvrdila

08.01.2015 19:45

Dva muži hledaní kvůli středečnímu útoku na redakci týdeníku Charlie Hebdo v Paříži stále prchají, zdá se však, že je jim policie na stopě. Podezřelí muži zamířili z francouzské metropole na severovýchod. Policie jim prý uzavřela únikové cesty, zprávy o tom, že by znala jejich konkrétní polohu, se však zatím nepotvrdily. Třetí, nejmladší z údajných atentátníků se již vzdal policii, jeho podíl na útoku je ovšem nejasný. Informace o tom přinesl ve svých zprávách Český rozhlas.

Zpráva, že francouzská policie zná přesnou polohu střelců z Paříže, se nepotvrdila
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

V současnosti pátrají policisté především na severu Francie. „Kolem dokola tady panují přísná bezpečnostní opatření,“ hlásil kolem šesté večer zpravodaj Českého rozhlasu Jan Šmíd z města Villers-Cotterêts. 

„Vypadá to, že hledaní teroristé by mohli být v asi dvacetikilometrovém trojúhelníku mezi městy Villers-Cotterêts, Corcy a Soissons,“ dodal Šmíd. 

Hrozí, že útočníci mají u sebe třeba i protitankové střely, podle zpráv z médií policie vyslala na místo vrtulníky a připravené jsou speciální zásahové jednotky. 

Pátrání však podle zpráv od Jana Šmída stěžuje fakt, že oblast je velice nepřehledná – policisté upozorňují na husté lesy, v kterých je navíc spousta bunkrů. Je tedy možné, že se do akce budou muset zapojit i další posily a pročesávání oblasti bude pokračovat zase až ráno za světla. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…