Žurnalista Martin Hekrdla: Daniel Herman je monstrum. A hodil jsem oběd psovi, když Bělohradský u Moravce řekl o muslimech, že...

18.01.2015 19:29

Dlouholetý uznávaný komentátor Práva, později Týdne či Literárních novin nyní publikující v liberálně-levicovém serveru A2larm Martin Hekrdla se při sledování dnešní Partie FTV Prima a Otázek Václava Moravce České televize neudržel a hodil oběd psovi. Čistě kvůli tomu, co všechno v televizi slyšel. Nešetřil především ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL). Prozradil to na sociální síti Facebook.

Žurnalista Martin Hekrdla: Daniel Herman je monstrum. A hodil jsem oběd psovi, když Bělohradský u Moravce řekl o muslimech, že...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

"Když Václav Bělohradský před chvílí v televizi řekl, že muslimové jsou 'kulturní cizinci‘, kteří - na rozdíl od nás - nepřipouštějí jinou identitu, hodil jsem oběd psovi,“ napsal Hekrdla. Proč se tak naštval? V následné diskuzi pod příspěvkem komentátor vysvětluje, že Bělohradského teze je omezená optikou národního státu a aktivních občanů, jimiž se ale rozumí jen bohatí bílí křesťanští muži. Bělohradskému to prý však "nedocvakává“. Ale aspoň prý padají masky.

Podobně příkře se vypořádal i se slovinským myslitelem Slavojem Žižkem a ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL) či prezidentem Milošem Zemanem. Svým vyjadřováním podle Hekrdly přispívají k islamofobní fašizaci společnosti, ačkoli prohlašují opak. Nedostatečně totiž vysvětlují okolnosti zrodu Islámského státu, ale i jeho podstatný rozchod se základy islámu. Totéž dělají i média, která vynechávají důležité věci a zaměřují se především na zvěrstva Islámského státu, případně al-Káidy.

Zeman a Herman podněcují strach z islámu

Hekrdla se v této souvislosti zostra pustil právě do ministra kultury. "Daniel Herman je dle mého soudu monstrum. Podle jeho slov - v Partii TV Prima - '90 procent toho, čím se islám prezentuje‘ je al-Káida a uřezávání hlav. On se ale islám tak neprezentuje, tak je prezentován propagandou, která stoprocentně vynechává všechny důležité okolnosti vzniku a expanze Islámského státu, jeho fundamentální vymknutí se základním pilířům islámu a samozřejmě vynechává i celou tu kaskádu příčin a následků tamního dění (i teroristických útoků v Evropě). Média - i Daniel Herman stejně jako Miloš Zeman - tak vlastně podněcují islamofobní fašizaci české společnosti, přes všechny ty pokrytecké žvásty o tom, že duchovní poselství islámu je jiné (Zeman si nemyslí ani to),“ napsal komentátor.

Herman v tom podle názoru autora zašel ještě dál, když před televizními kamerami tvrdil, že organizace Hamás ostřelovala školy a nemocnice v Izraeli. Při posledním rozsáhlém konfliktu v této oblasti to ale bylo přesně naopak, Izrael bombardoval nemocnice v Gaze.

Z Hermanových úst také zaznělo, že by muslimové měli být více kompatibilní s evropskou kulturou, pokud tu chtějí žít, ale Hekrdla si klade otázku, jak se jim to může podařit, když ani on sám není kompatibilní s myšlenkami vlastního prezidenta a svého ministra, ačkoli byl pokřtěn v kostele.

Co dnes psal Martin Hekrdla na Facebooku:

Když Václav Bělohradský před chvílí v televizi řekl, že muslimové jsou "kulturní cizinci", kteří - na rozdíl od nás - nepřipouštějí "jinou identitu", hodil jsem oběd psovi. "Demokratický stát funguje jen, když sdílíme určité předpoklady," řekl (tedy filozof, nikoli pes).
Ne, už to nezastavíme. "Zlatá doba nenastává, bude kamenná." (Karel Kryl)

(dále v diskusi)   Také Slavoj Žižek se plnou parou islamofobně fašizuje, Ne že bych to od tohoto přeceňovaného šarlatána neočekával, ale přece to nakonec člověka zamrzí. Nicméně, buďme rádi, že padají masky. Už ten maškarní ples trval příliš dlouho.

Daniel Herman je dle mého soudu monstrum. Podle jeho slov - v Partii TV Prima -"90 procent toho, čím SE islám prezentuje" je al-Kajdá a uřezávání hlav. On SE ale islám tak neprezentuje, tak JE PREZENTOVÁN propagandou, která stoprocentně vynechává všechny důležité okolnosti vzniku a expanze Islámského státu, jeho fundamentální vymknutí se základním pilířům islámu a samozřejmě vynechává i celou tu kaskádu příčin a následků tamního dění (i teroristických útoků v Evropě). Média - i Daniel Herman stejně jako Miloš Zeman - tak vlastně PODNĚCUJÍ islamofobní fašizaci české společnosti, přes všechny ty pokrytecké žvásty o tom, že duchovní poselství islámu je jiné (Zeman si nemyslí ani to).

Herman dokonce klidně obrátil poslední (loňský) masakr v Gaze na hlavu: podle něj "školy a nemocnice" v IZRAELI bombardoval - Hamás! Bylo to přesně naopak: školy a nemocnice v GAZE bombardoval Izrael (a bylo jich věru mnoho), zatímco Hamás pálil rakety spíše Alláhovi do oken. A pak tenhle prolhaný šíbr, kterého bohužel už léta osobně znám, na kameru požadoval (opakovaně), aby MUSLIMOVÉ byli "kompatibilní s evropskou civilizací".

Jak to mají, kristovanoho, udělat? Vždyť s civilizací pánů Hermanů a Zemanů nechci a nemohu být "kompatibilní" ani já, pokřtěný v křesťanském kostele v roce 1956.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…