Zůstaň, dostaneš pět tisíc. Šlachtův útvar po odchodu šéfa může personálně krvácet

14.06.2016 7:47

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta nemusí být jediným, který z útvaru odejde. Kromě něj odchází ještě jeho zástupce a je možné, že odejdou i další zkušení detektivové. Uvádí to dnešní vydání MF Dnes.

Zůstaň, dostaneš pět tisíc. Šlachtův útvar po odchodu šéfa může personálně krvácet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Jde především o sedmnáct signatářů otevřeného kritického dopisu detektivů ÚOOZ ministrovi vnitra a pak lidi z ostravské expozitury útvaru. Podle autorů dopisu je chystaná reforma policie znásilňováním. Mezi jeho autory patří například šéf odboru násilí Luboš Fiala, dlouholetý vedoucí protiteroristického odboru Jiří Ráž, odborník na krádeže aut Jaroslav Pelc či expert na problematiku obchodu s lidmi Richard Ohnoutka.

Jak řekl jeden z nejdéle sloužících detektivů na ÚOOZ, není jednoduchým krokem podat žádost do civilu. Svou budoucnost tak on sám zvažuje, o ostatních kolezích netuší.

Vedení policie se navíc snaží detektivy udržet finanční motivací. Pokud zůstanou, měli by si podle dostupných informací polepšit o pět tisíc korun. Detektivové v současné době čekají na dnešní jednání a na to, zda ministr vnitra Milan Chovanec od podpisu reorganizace neustoupí. 

Když protimafiánský útvar opouštěl Jan Kubice, odešlo 110 policistů. Počet těch, kteří útvar opustí se Šlachtou, se teprve ukáže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…