Zvláštní „uprchlická daň“. Nový nápad z Bruselu

10.10.2015 9:35

Německá vláda vede s Evropskou komisí neformální rozhovory o zavedení určité formy evropské solidární daně, ze které by se financovala část výdajů souvisejících s uprchlickou krizí. Informoval o tom německý list Süddeutsche Zeitung. Nový poplatek by prý mohl mít například podobu přirážky k dani z přidané hodnoty. Tento dodatečný výnos by pak putoval do rozpočtu Evropské unie.

Zvláštní „uprchlická daň“. Nový nápad z Bruselu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Získané peníze by prý byly využity například k financování ochrany vnějších hranic EU. Část peněz by měla být určena také ke zlepšování životních podmínek v zemích, ze kterých uprchlíci přicházejí, píše Süddeutsche Zeitung.

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble podle agentury DPA zprávu listu Süddeutsche Zeitung nepotvrdil, ale ani nepopřel. Připustil, že dodatečné finanční prostředky jsou pro hrazení výdajů souvisejících s uprchlickou krizí potřebné.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…