Ve skandálu českého fotbalu nemá prsty mafie, prohlásil Dušan Svoboda

23.09.2012 15:19

Pověst českého fotbalu utrpěla v uplynulých dnech další šrám – čelí skandálu týkajícímu se ovlivňování výsledků zápasů. Podle Dušana Svobody, místopředsedy Fotbalové asociace ČR a místopředsedy AC Sparta, se však nejedná o organizovanou sázkařskou mafii. Uvedl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce.

Ve skandálu českého fotbalu nemá prsty mafie, prohlásil Dušan Svoboda
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Podle něj nejsou nejvyšší české fotbalové soutěže zapojeny do organizovaného sázkařského členu. „Jde spíše o manipulaci s výsledků, které se týkají přímo fotbalových klubů a jejich sudí,“ míní.

Velkou chybou podle Svobody je to, že se český fotbal nedokázal poučit z již uplynulých kauz a vyvarovat se jejich opakování. Narážel tak na dvě neblaze proslulé fotbalové aféry – kauzu Horník a kauzu Olomouc z let 2004 a 2009.

Samostatný profesionální fotbal je nutností

Problém je podle něj hlubšího charakteru a nedokáže si s ním poradit ani Fotbalová asociace ČR. Jednou ze zásadních změn podle Svobody by mělo být, aby se profesionální fotbal od ní oddělil a osamostatnil se. 

Zároveň vyjádřil obavu, že bez hlubších zásahů do zaběhnutého systému na sebe další skandály v horizontu několika let nenechají dlouho čekat. „Ve fotbalu jde o velké peníze a kouzlo podlehnout je velmi silné,“ uvedl Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …