Ještě dnes se mohou hlásit kandidáti na šéfa dopravního podniku

01.10.2012 9:05

Do dnešní půlnoci se mohou hlásit zájemci o post generálního ředitele pražského dopravního podniku. Konkurz podnik vyhlásil před dvěma týdny. Dopravní podnik hlavního města Prahy, který je největší městskou firmou, je v současnosti bez generálního ředitele. Řízením je pověřena bývalá ekonomická šéfka Magdalena Češková.

Ještě dnes se mohou hlásit kandidáti na šéfa dopravního podniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

Zájemci mohou své životopisy posílat pouze elektronickou cestou na e-mailovou adresu konkurzgr@dpp.cz. "Znamená to tedy, že se zájemci mohou hlásit do poslední minuty dne 1.10. 2012," sdělila ČTK Aneta Řehková z tiskového oddělení dopravního podniku.

Manažerská pochybení

Kandidáti na generálního ředitele musí mít kromě vysokoškolského diplomu a znalostí světových jazyků mimo jiné také pětileté zkušenosti ve vrcholovém managementu velké společnosti. Dalšími požadavky jsou výborné manažerské a vyjednávací schopnosti a strategické a analytické myšlení.

Bývalý ředitel Vladimír Lich byl v srpnu odvolán na doporučení politiků v dozorčí radě podniku krátce poté, co inicioval podání trestních oznámení kvůli údajně nevýhodným kontraktům dopravního podniku. Dozorčí rada odvolání zdůvodňovala manažerskými pochybeními ohledně vypisování veřejných zakázek, Lich ale výtky odmítl. Lich byl do čela podniku jmenován na začátku roku bez výběrového řízení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…