Plzeňský místostarosta z ČSSD v problémech kvůli smlouvě za miliony

29.01.2013 10:23

Poslanec Vít Bárta na svém webu uveřejnil podivný případ zacházení s veřejným majetkem, který má na starost plzeňský místostarosta Radislav Neubauer (ČSSD).

Plzeňský místostarosta z ČSSD v problémech kvůli smlouvě za miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Ten je podle Bártových stránek údajně spoluodpovědný za vypsání velmi lukrativní zakázky, jejímž předmětem je pronájem městského prostranství za účelem pořádání trhů s čistým ročním výnosem 4 milionů korun.

"Ve finále výběrového řízení zůstaly tři firmy. Jeden jednatel nesplnil podmínky výběrového řízení tím, že na místo ověřené kopie živnostenského listu, dodal jen barevnou kopii. Druhá firma, resp. osoba Emila Procházky byla jen, jak se říká, do počtu. Její projektová dokumentace měla vážná pochybení a Procházka je navíc dalším jednatelem ve firmě Prostr servis, která řízení nakonec vyhrála, přestože vznikla v říjnu 2012, dva měsíce před výběrovým řízením. Člen kontrolního výboru Radoslav Škarda chtěl za předpokladu, že zůstal pouze jeden uchazeč, výběrové řízení zrušit, byl nicméně přehlasován dalšími dvěma členy komise, úřednicí a koaličním politikem," uvedl VítBárta.cz.

Když ale místostarostu Neubauera v pondělí dopoledne navštívila asistentka poslance Víta Bárty a chtěla po něm smlouvu mezi Prostrem a městskou částí, místostarosta ji prý sice poskytl, nicméně nezpůsobilou k podpisu.

"Asi mezi námi došlo ke špatné komunikaci.“ hájil se později Neubauer do telefonu. Pravá smlouva měla totiž být nastavena na dobu neurčitou, tato, místostarostou podstrčená, byla na dobu určitou, navíc s prošlým datem do 31. 12. 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…