Albi: Recept na pohodové odpoledne v kruhu rodinném? Deskové hry!

12.12.2015 19:30

Může se zdát, že v dnešní době je stále těžší odlepit se od zářivých obrazovek televizí, počítačů a tabletů, vyndat z uší sluchátka a strávit zábavné chvíle se svojí rodinou. Třeba u nějaké deskové hry.

Albi: Recept na pohodové odpoledne v kruhu rodinném? Deskové hry!
Foto: Albi
Popisek: Desková hra Slovní jízda od Albi

Jenže, může se stát, že po stopadesáté už na ošmatlané Pexeso nebo Člověče, nezlob se rodinné příslušníky nenalákáte. Pokud je vám však takový způsob trávení času po chuti, můžeme vás potěšit - výběr zábavných deskových her pro celou rodinu snad nikdy nebyl bohatší.

Můžete tak sáhnout například po Ubongu, svižné hře procvičující prostorovou představivost, která připomene světoznámý Tetris. Úkolem hráčů je bezezbytku vyplnit určenou plochu za pomoci různě tvarovaných barevných dílků, a to, prosím, rychleji, než protihráči. Úspěšní řešitelé sbírají drahokamy, a ten nejúspěšnější se stane vítězem.

Hlavu vám může řádně zamotat i hra Enigma. V ní proti sobě řešíte ne jeden, ale hned čtyři druhy hlavolamů – procvičíte si matematiku, prostorovou představivost – a to jak ve dvou, tak ve třech dimenzích, i strategické uvažování. Ve hře pak vaše objevy pomáhají prozkoumat tajemné konstrukce na neznámé planetě, kde jste právě přistáli.

Pokud si raději než s hlavolamy hrajete se slovy, nelze než doporučit Slovní jízdu. V této hře proti sobě stojí dva týmy a navzájem se přetahují o písmena abecedy. Její princip je jednoduchý – tým obdrží kartičku s pojmem, označujícím nějakou kategorii slov – například „pes“ a snaží se v časovém limitu vymyslet pojem, spadající do této kategorie. Čím více písmen, ideálně souhlásek, pojem obsahuje tím lépe – neboť každé použité písmeno se posune o jedno pole směrem k okraji hrací plochy – a pokud přes ni přepadne, tým toto písmeno získává. A kdo jako první získá písmen osm, vyhrává celou hru.

Uvedené hry představují jenom malou kapku v moři zábavy, kterou si se svojí rodinou můžete užít – ať už doma u stolu, nebo na cestách. Hry vědomostní, strategické, logické, komické – najde se zkrátka pro každého něco.

Ubongo - http://www.albi.cz/hry-a-zabava/ubongo/?utm_source=banner&utm_medium=rodina%20cz&utm_campaign=prosinec
Enigma – http://www.albi.cz/hry-a-zabava/enigma/?utm_source=banner&utm_medium=rodina%20cz&utm_campaign=prosinec
Slovní jízda - http://www.albi.cz/hry-a-zabava/slovni-jizda/?utm_source=banner&utm_medium=rodina%20cz&utm_campaign=prosinec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…