Alena Vitásková: Opravdu Andreje Babiše opustilo štěstí na výběr lidí?

26.08.2018 20:46

Výběr lidí do vrcholových pozic je vždy složitý a mnohdy může zavánět lobbistickými požadavky, které mohou mít své kořeny daleko za hranicemi naší vlasti. Pokud se výběrem osob do státních struktur dostaneme do situace, jako například ohrožení nezávislé instituce jako je ERÚ, měli bychom se mít na pozoru všichni. Především bychom měli vnímat, proč je takový „útok“ na ovládnutí ERÚ veden? Za jakých nejasných okolností bylo předčasně ukončeno angažmá pana Košťála v ČEPS a.s. a kým a proč je nyní protěžován na ERÚ?

Alena Vitásková: Opravdu Andreje Babiše opustilo štěstí na výběr lidí?
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Alena Vitásková, exšéfka Energetického regulačního úřadu

Údajný nešťastný výběr premiéra Andreje Babiše ohrožuje již celou energetiku. Pan Košťál, který se během svého ročního angažmá v Radě Energetického regulačního úřadu smutně proslavil hlavně tím, že velmi často ignoroval zasedání Rady ERÚ, které svolával její předseda pan Outrata, byl nyní jmenován na 5 let do Rady ERÚ. A pokud pan Košťál, během roku svého působení, se náhodou na zasedání Rady ERÚ dostavil, údajně více než 100 krát porušil energetický zákon. Buď z neznalosti práva, kterou pan Košťál opakovaně projevil i v jiných případech, či jako pouhé pohrdání zákonem, pan Košťál údajně opakovaně odmítl podepsat usnesení - protokol o hlasování Rady ERÚ, i když to výslovně nařizuje legislativa. Tím pan Košťál údajně právně zneplatnil minimálně 100 hlasování Rady ERÚ, které se týkaly i třetích osob. Bohužel se tak prokázalo, že v Radě ERÚ je sice právník (pan Košťál), ale energetický zákon asi je pro něj „velká neznámá“.

Údajně pouze na přání Andreje Babiše byl pan Košťál znovujmenován do Rady ERÚ, což překvapilo nejen odborníky, ale i zaměstnance ERÚ, kteří vnímali velmi negativně jeho fungování či spíše nefungování v ERÚ. Navíc byl pan Košťál jmenován předsedou Rady ERÚ, i když se předtím nepodařilo řádně dle energetického zákona odvolat současného předsedu Rady ERÚ pana Outratu z této funkce.

Zásadní neznalost práva u pana Košťála se opět projevila již během prvního měsíce jeho fungování ve funkci 2. předsedy Rady ERÚ. Svým kolegům -členům kolektivního orgánu Rady ERÚ - začal posílat vytýkací dopisy a začal jim vyhrožovat odvoláním z funkce. Možná by lépe učinil, kdyby si raději přečetl energetický zákon a méně škody by udělal, kdyby jim raději napsal poznámky do žákovské knížky nebo udělil důtku třídního učitele…

Možná ale Andrejovi Babišovi zlé jazyky křivdí a pan Košťál není další jeho nešťastný výběr, ale tentokrát nešťastný výběr paní Novákové, nové ministryně průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.