Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Jste zde pro lidi, nikoli lidi pro vás

14.01.2022 11:10

Otevřený dopis Ministru zdravotnictví ČR prof. MUDr. Vlastimilu Válkovi a předsedovi NIZP a předsedovi České vakcionologické společnosti prof. MUDr. Romanu Chlíbkovi, PhD.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Jste zde pro lidi, nikoli lidi pro vás
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Vážený pane ministře a vážený pane předsedo,

překvapuje nás, že propagujete, že mohou pracovat lidé s pozitivním testem, když nemají klinické příznaky nákazy. Již více než dva roky neustále zdůrazňujeme, že při vzdušnokapénkové infekci je nejdůležitější dodržovat učebnicové tři základní zásady v boji proti rozšiřování. Znovu již posté zdůrazňujeme a připomínáme:

  • První zásada - ochraňuj sebe (R+R+R),
  • druhá zásada - dezinfikuj okolní prostředí a předměty v něm,
  • třetí zásada - každý, kdo přijíždí do ČR, se podrobí karanténě s negativním výstupním testem.

Proto se vás ptáme: Proč se nezajímáte o to, že se první a třetí zásada částečně dodržuje, kdežto druhá vůbec ne?! Proč necháváme přežít virus v okolním prostředí a na předmětech v něm? A likvidujeme ho až v případě, když se dostane do lidského organismu, předraženými léky a vakcínami. Otázkou také zůstává, jak se naprosto izolovaná polární expedice mohla nakazit. Není to důkaz, že se nákaza přenesla na předmětech, které si přivezli s sebou?

Vážený pane ministře, vážený pane předsedo, jistě si uvědomujete, že vy jste zde pro lidi, a ne lidi pro vás. Proto vás žádáme o okamžitou odpověď na otázku, jak vy oba, jako lékaři, zajistíte dodržování všech tří zásad k likvidaci pandemie a ochráníte lidi České republiky. Dále zdůrazňujeme, že pracovní karanténa by měla znamenat, že pozitivní pracovník by měl být po dobu karantény na svém pracovišti a nesměl by ho opustit.

S pozdravem

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla