Bohumír Dufek: Dopady přijatých sankcí nejsou vyvážené na všechny země

09.09.2014 14:58

Stanovisko Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR k mezinárodním sankcím Evropské unie

Bohumír Dufek: Dopady přijatých sankcí nejsou vyvážené na všechny země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ASO Bohumír Dufek

Odborový svaz chápe, že je třeba dodržet společný postup, který je stanoven v rámci Evropské unie.

Současně ale upozorňuje, že dopady těchto přijatých sankcí nejsou ale vyvážené na všechny země,  jejich dopady většinou pocítí zejména malé země, jejich trh a občané.  

Vláda by měla více podporovat zemědělskou politiku a uvolnit finanční prostředky z rozpočtové rezervy na zemědělské komodity, které jsou ohroženy.

Je potřebné podpořit zejména výrobu vepřového masa, aby dopady ruské krize neměly vliv na snížení výroby a zároveň snížení zaměstnanosti. Co se týká mléka, podporovat výrobce, a tím eliminovat snížení výroby, což znamená podporovat finančně zpracování mléka na máslo do hmotných rezerv a část mléka zasušit.

Zajistit větší podíl našich výrobků do prodejní sítě maloobchodních řetězců. Je velice důležité udržet zaměstnanost v zemědělství a potravinářské výrobě. Zemědělci i potravináři by měli tlačit na vládu, aby jim v tomto období snížila náklady např. na cenu práce, jako v Polsku, kde zemědělci neplatí od roku 2005 zdravotní a sociální pojištění. Další přebytky pak použít na humanitární pomoc.

Bohumír Dufek, předseda OSPZV-ASO ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O protificovské nenávisti

15:22 Petr Hampl: O protificovské nenávisti

Denní glosy Petra Hampla.