ČS: Pan Krása opakovaně poškozuje dobré jméno banky

25.02.2013 17:50

Česká spořitelna se ohrazuje proti tvrzení předsedy NRZP Václava Krásy, který ve zprávě na Parlamentnilisty.cz tvrdí, že: „Stále více se však ukazuje, že smyslem sKarty nebylo zabránit zneužívání dávek, ale vytvořit penězovod přes Českou spořitelnu.“

ČS: Pan Krása opakovaně poškozuje dobré jméno banky
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Česká spořitelna získala zakázku na vyplácení sociálních dávek prostřednictvím systému sKaret v transparentní veřejné obchodní soutěži, do níž se přihlásily i další banky. Všechny dokumenty popisující průběh soutěže jsou od počátku zveřejněny na webu Ministerstva práce a sociálních věcí. Česká spořitelna poskytuje veškeré služby související s výplatou dávek státu zcela zdarma a rovněž příjemci dávek mají k dispozici několik způsobů, jak dávky vybrat bez jakéhokoli poplatku. Naopak tím, že stát převede veškerou agendu výplaty dávek na Českou spořitelnu, ušetří podle údajů Ministerstva práce a sociálních věcí až 250 mil. Kč ročně.

Protože Václav Krása v podobném duchu obvinil Českou spořitelnu opakovaně, předpokládáme, že svá obvinění doloží důkazy, případně že tyto indicie poskytne orgánům činným v trestním řízení, aby je mohly prověřit. Pokud tak neučiní, zváží Česká spořitelna právní kroky proti osobě pana Krásy, protože ten svými výroky opakovaně poškozuje dobré jméno banky v očích veřejnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…