Červíček (ODS): Kotena i Ondráčka bych odborností jistě trumfnul

05.03.2018 12:35

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Kotena i Ondráčka bych odborností jistě trumfnul
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
… odjížděl jsem s rodinou na plánovanou dovolenou, ale hlava jakoby nechtěla jet s sebou, respektive nechtěla vyložit náklad pracovních myšlenek….situace ve zdravotnictví v našem kraji a narychlo svolaná jednání i navržená řešení… Myslím, že zatím jsme možná našli cestu k tomu, jak vyřešit několik dílčích problémů, ale k nalezení postupu, který by řešil celou situaci systémově a ne tzv. metodou „aby se vlk nažral a koza zůstala celá“ – budeme muset nejprve opravdu pečlivě rozklíčovat příčiny, pojmenovat odpovědnosti a vyvodit účinná opatření.

Úterý
…hory, sluníčko a čerstvý vzduch pomalu okysličil nejenom moje plíce, ale i hlavu a začal jsem se věnovat zcela netradičním aktivitám, jako je pohyb bez telefonu u ucha, pohyb bez 4 kol, ale s lyžemi na nohou a začal jsem objevovat pozitiva role „hlídací tatínek“.

Středa
…otrava kyslíkem pokračuje, pohyb na lyžích, čas s rodinou, odpoledne se synem v náručí…o co jiného vlastně jde, že? (to, že občas zkontroluji telefon, odpovím na pár zpráv a proběhnu zprávy na internetu – to se vlastně nepočítá)

Čtvrtek
……no, dobře - i sklenička něčeho dobrého– lyže, pekáč (jenom malinko zpráviček a vzhledem k jejich obsahu snad raději žádné), odpočinek – tedy zodpovědný tatínek „chůvička“…nemohlo by to tak zůstat napořád? (chápu, to mi asi nikdo neuvěří…no tak alespoň ještě pár dnů)

Pátek
…nebudu se pořád opakovat a navíc dnes už jsem nevydržel – to, co jsem si přečetl ve zprávách mi nedá, abych neokomentoval: Okamura místopředseda sněmovny, Koten předseda bezpečnostního výboru a Ondráček předseda komise pro kontrolu GIBS... Říkám si, zda jsem neměl zkusit kandidovat v poslaneckých volbách. Nerad bych, aby to vyznělo namyšleně, ale myslím, že mohu s čistým svědomím konstatovat, že bych minimálně dvěma z posledně jmenovaným zkomplikoval zvolení, neboť bych je tolik omílanou odborností určitě musel trumfnout.
…poslední den hory, sluníčko, čerstvý vzduch a siesta s Toníčkem.

Sobota
…zpátky doma a zase trochu podivné čtení: https://echo24.cz/…/selhani-demokratickych-stran-20-poslanc…
… jsem přesvědčen, že i kdyby absence poslanců stran, které hlasovaly proti zvolení, byla menší, stejně dojde k prohlasování stranami, které se šikují do podpory menšinové vlády. Přesto mi taková neúčast byť při opakovaném – téměř symbolickém - hlasování o doplnění trojky Okamura, Koten a dnes už i Ondráček, vadí.

Neděle
…snažím se uchovat si co nejvíce načerpané pozitivní energie a pomalu vracím pracovní myšlenky na své místo. Říká se „lépe a radostněji?“ - tak možná spíše „se zaujetím a nadhledem“ do nového týdne.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …