České mírové hnutí: NATO bylo už od svého vzniku útočným agresivním vojenským paktem. Je zodpovědné za násilí a války

13.06.2016 13:36

Prohlášení účastníku mírového setkání "ANO míru! NE NATO!":

České mírové hnutí: NATO bylo už od svého vzniku útočným agresivním vojenským paktem. Je zodpovědné za násilí a války
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

My, účastníci setkání mírových a protiválečných iniciativ i jednotlivců v České republice, konaného dne 11. června 2016 v prostorách Magistrátu hlavního města Prahy, se připojujeme k podpoře  výzvy Světové rady míru všem, kteří obhajují věc míru, ke kampani za objasňování a odhalování pravé, světu škodlivé a nebezpečné podstaty a charakteru NATO. Připojujeme se ke všem, kteří chtějí říci své rozhodné NE organizátorům a účastníkům summitu NATO ve dnech 8. – 9. července t. r. ve Varšavě.

Tento summit se bude konat v období válek, zvýšené globální nestability a konfliktů.  Za 67 let od svého založení se NATO  podílelo na desítkách válek a ozbrojených konfliktů rozpoutaných vedoucí silou NATO – Spojenými státy. Od svého vzniku bylo NATO útočným agresivním vojenským paktem, tak je tomu i dnes. NATO intervenovalo přímo, nebo podpořilo vojenskou intervenci v zemích Evropy, Blízkého a Středního východu, Afriky a Střední Asie. NATO bombardovalo Jugoslávii a je zodpovědné za destabilizaci, násilí a války, které jsou dnes skutečností v Afghánistánu, v Iráku, v Libyi, v Sýrii nebo na Ukrajině. V žádném z těchto případů nebyla výsledkem deklarovaná demokracie nebo mír - jediným výsledkem byla smrt a zkáza a navýšení nadvlády nad zdroji a zvýšení zisků monopolů a korporací z členských zemí NATO.

Obrovská síť vojenských základen, námořních flotil a raketových systémů, které USA a jejich spojenci v NATO rozšířili po Evropě a celém světě, jsou nástroji jejich strategie  nadvlády  USA a ovládnutí energetických a surovinových zdrojů celé planety. NATO je přímo odpovědné za drama milionů uprchlíků, kteří se snaží uniknout z hrůz války. Agenda připravovaného summitu NATO a její přijetí představuje skutečnou hrozbu světové války a nebezpečí jaderné konfrontace, znamenající zničení civilizace na celé planetě. NATO je hlavní hrozbou pro mír v Evropě a ve světě.

NATO představuje hlavní bezpečnostní riziko i pro Českou republiku, která se aktivně účastní jeho válek, agresí a okupací v rozporu s Chartou Organizace spojených národů a všeobecně uznávanými normami mezinárodního práva.

Proto vyzýváme vládu České republiky k odmítnutí schválení agendy summitu, ukončení aktivit Armády České republiky ve strukturách NATO a iniciovat zahájení jednání o novém systému evropské bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…