Dominik Duka: Vyjádření solidarity a obdivu japonskému lidu

29.07.2016 16:18

V reakci na útok jedince, který v Japonsku s představou, že zabitím ulehčí od utrpení zavraždil 19 handicapovaných lidí zasílá kardinál Duka dopis vyjadřující solidaritu a obdiv Japonskému lidu.

Dominik Duka: Vyjádření solidarity a obdivu japonskému lidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Vaše Excelence, vážený pane velvyslanče,

dovolte mi, abych se připojil k těm, kdo Vaším prostřednictvím vyjadřují lítost nad událostí, která se odehrála ve Vaší zemi, kde duševně nemocný člověk ubodal 19 postižených lidí. Jeho motivem bylo zbavit je utrpení.

Vaše země i Váš lid jsou stateční a zvyklí čelit různým přírodním katastrofám – zemětřesení, tsunami či sopečné činnosti. Obdivuji je, že stále ještě považují vraždu s motivem euthanasie za cosi šíleného. Vážíte si stáří, snažíte s pomáhat postiženým. V některých zemích Evropy již pracují politické strany a parlamenty na tom, aby byly činy podobné tomu, který se odehrál v Japonsku, legalizovány.

Budu rád, budete-li tlumočit vedoucím představitelům Japonska moji upřímnou lítost nad touto nešťastnou událostí. V modlitbách jsem s Vámi i s celým Japonskem.

Dominik kardinál Duka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…