Dušan Mišík: Propaganda aneb Zbožné přání mainstreamu

31.07.2023 15:49 | Komentář

Evropská unie, konkrétně Evropská komise, usilovně bojuje proti názorům, s kterými nesouhlasí. Ona říká, že bojuje proti dezinformacím, ale slovo dezinformace je sémantický a logický nesmyl. Jako je deziluze opak iluze, tak dezinformace je opak informace čili neinformace.

Dušan Mišík: Propaganda aneb Zbožné přání mainstreamu
Foto: pixabay.com
Popisek: Propaganda - ilustrační foto

Samozřejmě, že naše eurohujerská vrchnost se k boji EU proti neinformacím (správně proti lžím a nevyhovujícím informacím) musí přidat. Ministr Bartoš s pompou vyhlásil, jak budou blokovat příjmy z inzerce financování neposlušných webů. Ostatně, to není z jeho hlavy, ale plnění požadavku EU. Podívejme se však, jak pravdivě informují Novinky, které jsou velkým podporovatelem a zastáncem vládnoucí vrchnosti. V článku Víta Štěpánka z 27. 7. 2023 s názvem Facka pro Putina. Většina afrických lídrů na summit do Ruska nedorazila (ZDE) se uvádí:

Sedmnáct hlav států místo pětapadesáti. Dvoudenní summit Rusko–Afrika v Petrohradě má na africké straně mnohem menší účast, než si Moskva přála.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

Nevíme, kolik hlav státu si Moskva přála, ale víme, že pan Vít Štěpán očekávající pochvalu od vrchnosti jim nepřeje ani jednoho. Podívejme se podrobněji na čísla týkající se summitu.

V Africe je 55 států. Summitu se zúčastnilo: 17 hlav států; 5 viceprezidentů; 4 předsedové vlád; 1 šéf parlamentu; 17 místopředsedů vlád a ministrů; 5 velvyslanců. Na procenta se zúčastnilo summitu 89 % států Afriky. Z toho 80 % vrcholových představitelů. Novinky tomu říkají neúspěch neboli facka pořadateli. Ptám se: Kdo tady lže? Kdo tady dělá propagandu?

Avšak příjmům z reklamy pro tento provládní web nikdy nikdo bránit nebude.

Stanův komentář:
Není až tak důležité, jaké funkce měli účastníci, ale co se na zmiňovaném summitu dohodlo. A zákeřné a krvežíznivé Rusko na něm například odpustilo dluhy africkým zemím dluhy za 23 mld. USD, jak dnes poznamenávají Novinky.cz (ZDE). A taky slíbilo bezplatné dodávky obilí šesti africkým zemím (ZDE) a podepsalo vojenské dohody se 40 africkými zeměmi (ZDE). Snad i o tomto nepochybném diplomatickém úspěchu našeho protivníka v hybridní válce budou Novinky.cz a další pravdomluvná česká média informovat.

(zdroj: Outsidermedia)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…