EDUin: Nejlepší školní weby mají v Hodoníně, Čelákovicích a Brně

06.06.2018 21:42

4. ročník celostátní soutěže sCOOLweb, organizovaný obecně prospěšnou společností EDUin, zná své vítěze. Nejlepší weby ze všech kategorií byly slavnostně vyhlášeny ve středu 6. června v rámci odborné IT konference konané na pražském magistrátu.

EDUin: Nejlepší školní weby mají v Hodoníně, Čelákovicích a Brně
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

První místo v kategorii škol tvořených pouze třídami prvního stupně získala Škola Na Pohodu Hodonín, z plně organizovaných škol pak ZŠ Čelákovice. V kategorii středních škol zvítězila SŠ polytechnická Brno, která porotu zaujala neotřelým designem.

Dvoukolová soutěž probíhala od letošního dubna. Nejprve weby posuzovali hodnotitelé nominovaní samotnými školami, ve druhém kole pak mezi třicítkou soutěžících finalistů rozhodovala odborná porota. Souběžně s ním probíhalo také on-line hlasování veřejnosti, ve kterém získala zvláštní ocenění ZŠ Čelákovice.

Podtitulem letošního ročníku byla ochrana osobních údajů, která se všech škol dotýká skrze nové nařízení GDPR. Školy tak účastí v soutěži zároveň získali zpětnou vazbu ohledně dopadů nové směrnice na jejich činnost. „Letošní rok se pro školy nese ve strachu ze startu nařízení GDPR na ochranu osobních údajů. Chceme to školám ulehčit a skrze posouzení webu jim v praxi ukázat, na co a jakým způsobem myslet při správném zabezpečení a správě osobních údajů v kyberprostoru,“ říká odborný garant soutěže sCOOLweb Miroslav Hřebecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…