František Matějka: Chtějí soudit nejtvrdšího amerického šerifa. Na Šluknovsko s ním

11.05.2012 15:30

„Tohle není Carlton, nebo Ritz, jestli se vám tady nelíbí, tak už se sem víckrát nevracejte”. „Jsou ve vězení proto, aby splatili dluh společnosti a ne proto, aby si pěstovali svaly proto, aby pak napadali nevinné lidi, jen co vyjdou z vězení.”

František Matějka: Chtějí soudit nejtvrdšího amerického šerifa. Na Šluknovsko s ním
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Kriminálníci mají být potrestáni za svůj zločin – a ne žít v luxusu do doby, než budou podmíněně propuštěni, aby vylezli ven a znovu páchali další zločiny, takže se vrátí zpátky a budou tu žít za peníze daňových poplatníků a budou si užívat věcí, kterých si mnozí poplatníci nemůžou dovolit.“ V den, kdy si vězni stěžovali na horko ve stanech, jim všem řekl: „V Iráku je v tyhle dny teplota kolem 49-55 stupňů Celsia a naši vojáci tam jsou taky ve stanech a musí celé dny pochodovat na pálícím slunci a v plné polní a jsou pod palbou, a to přesto, že nespáchali žádný zločin jako vy, tak držte svoje nevymáchané zatracené držky”.

joe_arpaia.pngTo bylo namátkou jen několik citací z vět arizonského šerifa Joea Arpaia. Jeho přístup k řešení kriminality a věznění za zločiny odsouzených lidí se setkal hned s dvojím měřitelným úspěchem. Zaprvé bylo v jím spravovaných věznicích 95% vězňů prvotrestaných a vracelo se tam jen 5% vězňů zpátky. Zadruhé mají v Arizoně přímou volbu šerifa, který tak není politicky dosazován shora. Arpaia sloužil v americké armádě, pak u policie a následně byl 25 let zvláštním agentem Federálního úřadu pro narkotika (později DEA). Jako agent sloužil v Argentině, Turecku i Mexiku. Na základě zkušeností z této práce a zjištění, že se v terénu snaží, ale vracejí se mu tam stejní lidé zpět, se rozhodl kandidovat na šerifa. Občané si ho na základě souhlasu s jeho postupy a výsledky opakovaně zvolili za svého šerifa v letech 1996, 2000, 2004 i 2008…

Byl a nadále je tvrdým odpůrcem jakéhokoli měkkého přístupu k nelegálním imigrantům. Kromě toho ale také opakovaně upozorňuje a dává podněty ke stíhání lidí z politiky za tunelování, rozkrádání veřejných peněz a zneužívání jejich postavení - a v mnoha případech byl úspěšný. A právě to se mu nakonec stalo v roce 2012 zjevně osudným. Za své postupy vůči vězňům se stal opakovaně cílem diskreditačních kampaní různých lidskoprávních organizací a nakonec ho před pár dny Americké ministerstvo spravedlnosti zažalovalo kvůli údajnému porušování práv vězňů a z nelidského zacházení s odsouzenými. Takový je vděk multikulturalistické Ameriky dnešních dnů, která se tak snaží dle mého soudu zbavit skutečných Američanů.

Držím mu palce, aby po té životní služební dráze ustál i tohle. Nejen Amerika, ale zejména Evropa by v současné době potřebovala lidi jako je Joe Arpaia v každém okrese. Já osobně bych ho okamžitě angažoval místo nějakých antikonfliktních týmů a stálých policejních pořádkových jednotek například na Šluknovsko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Matějka

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…