František Štván: Chtěl bych mít starosti prezidenta Zemana a odborových vůdců

26.04.2013 8:30

Byl jsem evidentně naivní, když jsem si od realizace předvolebních slibů Miloše Zemana sliboval především permanentní politický útok na zákonodárce, aby naši legislativu opravili ve prospěch "dolních deseti miliónů" občanů.

František Štván: Chtěl bych mít starosti prezidenta Zemana a odborových vůdců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zatím se tak neděje! O to víc se Miloš Zeman upíná na malichernosti, které by si podle mého názoru ale měly spíše spořádaně stoupnout do fronty důležitosti.

Například bitva o velvyslanecké koryto pro paní Klausovou měla být svedena teprve až PO vítězné bitvě za posílení sociálních jistot občanů. Za ní rozhodně nelze považovat Zemanovo přemluvení profesionálních odborářů, aby žádali navýšení minimální mzdy je o pět set korun, místo původně plánované tisícikoruny.

Naopak to z mého pohledu byla střelba do vlastních předvolebních slibů.

Zřejmě ale nebude náhoda, že si "odbory" (uvozovky jsou na místě, neboť řadových odborářů se nikdo na názor neptá) před Zemanem sedly na zadek.

Odboroví vůdci se totiž stejně jako Zeman chovají už dlouhou dobu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že lidé v regionech s největší nezaměstnaností přicházejí o práci, nebo jim ztráta zaměstnání aktuálně hrozí a ze svých odborových centrál dostávají pozvánky na odborářské sportovní akce, pobyty u moře či zájezdy do Prahy za kulturou.

Je to vstuktu radost být v dnešní sociálně napjaté době odborářem a poddaným M. Zemana...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…