František Štván: "Když řeknu jenom o něco více, budu nařčen z rasismu"

31.05.2013 7:26

"Tahle vláda neudělá nic, aby si náhodou nerozházela nějaké humanisticky excitované(vybuzené) primitivy v orgánech EU". To jsou slova, kterými senátor Doubrava (Severočeši.cz) mimo jiných, reagoval na noční násilí v Duchcově. Vyjádřím se k nim, snad mne pochopí.

František Štván: "Když řeknu jenom o něco více, budu nařčen z rasismu"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Jeho obavy by podle mne zmizely, pokud by z naší legislativy zmizely rasové prvky. V reálu by to vypadalo tak, že by si žádný násilník nemohl výpovědí pomoct či ublížit. Pomoct například tím, že někoho zmlátil jen proto, že fandil jinému klubu. Ublížit, že tak učinil pro jinou barvu kůže. Lidským orgánům je totiž naprosto jedno, z jakých důvodů jsou devastovány, a proto by zákony, vedeny stejným principem, měly řídit vyšetřování PČR. Opakované kopance a mlácení pěstí do hlavy by měl být maximálně tvrdě a maximálně rychle potrestaný společensky nepřípustný čin, ať měl útočník jakékoliv motivy.
 
Obhájce by nebyl násilníkovi v podstatě nic platný, neboť by neexistovaly polehčující okolnosti. Stát by následně nemohl být podezírán z rasové nerovnosti, neboť by de iure neexistovala. "Cikáni, komunisti, Severočeši.cz či pravičáci do plynu" by mělo stejnou trestní sazbu, jako "Slávisté, Sparťani, filharmonici či zpěváci do plynu", neboť touha po výsledků je v obou případech stejná. Vyzývat k takovým řešením nemá a nesmí mít právo nikdo a to ani ze srandy!!!
 
Pravda. Pro některé politiky a zástupce menšin  by to nebyla dobrá zpráva. Ti první by ztratili možnost ke svému zviditelnění využívat populisticky mimořádně účinná  témata a ti druzí štědré granty na svoji činnost, neboť by stát veden principem občanským a ne národnostním garantoval, že všem měří stejně. Nevím proč, ale něco mi říká, že u senátora Doubravy nepochodím. Rád se však budu mýlit.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…