František Štván: Nemá anděl, který při soudci stál, jizvu na rtu?

14.04.2012 21:38

Nemám žádný osobní důvod stranit exposlanci za VV Škárkovi. Nikdy jsem jeho oznámení, že ho faktický šéf VV poslanec Bárta uplácel, nepovažoval za akt, kterému bych dal přívlastek odvážný. Nikdy by mne ale taky nenapadlo, že by se tomu, kdo korupci nahlásí, mohlo něco stát.

František Štván: Nemá anděl, který při soudci stál, jizvu na rtu?
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Po oznámení rozsudku, že si oznamovatel Škárka půjde na tři roky sednout, zatímco ten na kterého ukázal a který byl soudem shledán jako korupčník dostal jen podmínku, svůj postoj musím změnit. Obvinit někoho z uplácení byl, je a bude mimořádně odvážný čin, když upláceného může, jak ukázal rozsudek soudu, stihnout tvrdší trest, než toho kdo uplácel. Poslanec Škárka prý na poslance Bártu líčil past a údajně lhal když tvrdil, že rozhovor s poslancem Babákem nahrál v jiný den, než si soud myslí. Lhát se rozhodně nemá, ale podle mého názoru měl přesto soud naší společnosti vzkázat, že korupce bude mít konečně kratší nohy než lež a proto se s ní korupčník daleko nedostane. Bohužel pro naši společnost tak soudce Šott neučil a korupce tak bude i v budoucnu využívat svých delších nohou k útěku před tvrdým trestem. Mám oprávněný strach, jestli to vůči společnosti nemělo být hlavním poselstvím vyneseného trestu.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Bezbrannost oběti

9:39 Zdeněk Jemelík: Bezbrannost oběti

Zhruba od poloviny roku 2022 až donedávna se ve veřejném prostoru přemílalo vyprávění podnikatele Pa…