František Štván: Schwarzenberg Kalouskovy podmínky z mého pohledu nesplňuje

20.01.2012 19:00

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09) vidí v ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi (TOP09) jediného politika, který má morální nárok stát se zhruba za rok třetím českým prezidentem.

František Štván: Schwarzenberg Kalouskovy podmínky z mého pohledu nesplňuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Nikdo ho prý nemůže spojovat s kolaborantstvím, komunismem ani s korupcí. Z toho co vím mohu tvrdit, že ministr Kalousek neříká pravdu...

Byl to totiž sám Karel Schwarzenberg, který se přiznal, že v zájmu zrychlení vyřízení svých restitučních nároků korumpoval úředníka, aby se k majetku dostal bez zbytečných průtahů. To je prostě fakt, který si nevěřící Tomášové mohou ověřit na internetu. Pravdou je, že Karel Schwarzenberg nepřiznal, jakou hodnotu měla jeho korupční nabídka a jakou restituční hodnotu chtěl mít co nejrychleji pod svoji střechou. Jistě se nejednalo o restituční banalitu, za kterou bych považoval navrácení pozemku, na který by se maximálně vešla garáž.

Sporné je i Kalouskovo tvrzení, že Karla Schwarzenberga nelze spojovat s kolaborantstvím. Slovo kolaborace má tento význam: Jedná se o spolupráci, o nečestnou spolupráci, např. s nepřítelem. Myslím si, že když někomu dáváte úplatek a on vám za něj poskytne protislužbu, tak s ním v zájmu nečestného výsledku spolupracujete (kolaborujete). Dávat a brát úplatky nejen já považuji za spolupráci (kolaboraci) mimořádně nebezpečných nepřátel státu.

Pravdu má tedy Miroslav Kalousek jen v jednom. Karla Schwarzenberga nelze spojovat s komunismem. Komunismus je totiž ideologie nebo přesvědčení, o historické nadřazenosti zespolečenštěného vlastnictví a rovnostářského rozdělování i jeho totalitní prosazování. Karel Schwarzenberg, tím že při restitucích myslel především na sebe, potvrdil, že ho s komunizmem spojovat skutečně nelze. Korupčník a kolaborant v nezpochybnitelném významu těchto slov byl. Presidentem by proto být neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…