František Štván: To už si v SPOZ myslí, že nad ně není?

29.04.2013 18:40

Místopředsedkyně SPOZ Dita Portová na otázku redaktora Václava Moravce, kterou ve svém nedělním diskusním pořadu položil Hynku Kmoníčkovi, reagovala těmito slovy: „Podle mne je to hodně neuvážené, neřku-li přímo drzé, a to zejména v případě veřejnoprávního média.“ Co se vlastně stalo?

František Štván: To už si v SPOZ myslí, že nad ně není?
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Zemanův zahraniční poradce Hynek Kmoníček se během diskuze o tom, kdo by měl v našem ústavním systému navrhovat velvyslance redaktora Moravce zeptal, zda dokáže říct, kdo bude za dva roky ministrem zahraničí. Moravec mu odpověděl otázkou, jestli ví, kdo bude za dva roky prezident.

Myslím si, že reakce Moravce byla naprosto logická. Hynek Kmoníček, který divákům své názory předkládal s dikcí a mimikou vyvolávající asociaci na dětem vyprávějícího pohádky Františka Nepila, si pouze naběhl, neboť to, co bude v politice za dva roky, nemůže vědět nikdo na světě. Vědět totiž není to samé jako se domnívat.

V SPOZ však zřejmě platí pravidla děda Vševěda. Řídí se jimi nejen M. Zeman, ale i infantilně ironický Kmoníček, potažmo místopředsedkyně SPOZ Portová. Pokud ne a jejich argumentace je podložena nadlidskou schopností vědět, co se na 100% stane v určitém časovém horizontu, tak bych se jich rád zeptal, co za dva roky bude se mnou. Budu mít práci? Budu zdráv? Budu žít?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.