František Štván: Vláda hasí požár benzínem!

29.04.2014 11:02

Skutečnost, že je vysoká nezaměstnanost a sociální vyloučení nebezpečným požárem, který se evidentně vymyká společenské kontrole, namísto snahy ho systémově hasit, může popřít jen jedinec postižený sociální slepotou, kombinovanou absencí společenského pudu sebezáchovy.

František Štván: Vláda hasí požár benzínem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády premiéra Bohuslava Sobotky

Jak mohu vrcholovým politikům věřit snahu v obrat, když na vládní úrovni začínají jednotliví ministři svůj boj s vysokou mírou nezaměstnanosti prohlášením, že zeštíhlí počty zaměstnanců a to samé chtějí od šéfů sobě podřízených organizací. Copak např. i nový ředitel vězeňské služby neslibuje propouštění? Když na konci roku 2013 na svých pobočkách ČNB realizovala rozsáhlou vlnu snižování počtu zaměstnanců,  a ruku v ruce s tímto krokem  guvernér ČNB Singer obhajoval  kurzový závazek bankovní rady držet 27 Kč za euro snahou vytvářet nová pracovní místa, tak jsem nečekal, že se tímto asociálním a  profesním protimluvem  budou před národem nakrucovat i členové vlády. Bohužel se tak děje a  zřejmě proto, že erudice našich ekonomických a politických špiček není schopna bojovat proti nedostatku pracovních míst jinak než vyhazováním lidí na dlažbu, obhajováním svých vysokých příjmů a údajně nezbytného reprezentativního luxusu. Lék proti této primitivní nadutosti se přitom nabízí.  Méně podřízených = měně starostí = menší mzda. A ne - snižte počet zaměstnanců, těm co zůstanou přidejte jejich práci a na vedoucích úrovní si z ušetřených prostředků zvyšte formou odměn mzdy. 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…